Καταδικάστηκε παρουσιάστρια που πουλούσε ζαχαρόνερο αντί για κολλαγόνο (εικόνες)

Η πάλαι ποτέ παρουσιάστρια και πανελίστρια της μεσημεριανής ζώνης Ιωάννα Βάη καταδικάστηκε γιατί παρίστανε τη γιατρό και πουλούσε ζαχαρόνερο για κολλαγόνο.

Πώς ξεκίνησε η απάτη

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 44χρονη είχε στήσει «μαϊμού» εταιρείες με ανύπαρκτα ΑΦΜ για την πώληση των προϊόντων της, τα οποία προωθούσε μέσω ιστοσελίδων.

Από μία τέτοια αγγελία ο καταγγέλλων αγόρασε πέντε φιάλες που εμφανίζονταν να περιέχουν συμπληρώματα διατροφής Collagen Pro Active αντί του ποσού των 125 ευρώ. Πίστευε ότι επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία, καθώς στα καταστήματα κοστίζουν 250 ευρώ. Όταν όμως έλαβε τις συσκευασίες, διαπίστωσε αφενός ότι δεν του είχε αποσταλεί η απόδειξη αγοράς, αφετέρου ότι επρόκειτο περί καταφανούς πλαστογραφίας, καθώς σε άσχετα μπουκάλια είχαν επικολλήσει εμφανώς παραποιημένα την επωνυμία και το σήμα της γνωστής εταιρείας.

Αμέσως επικοινώνησε με την εταιρεία που διακινεί το Collagen, έστειλε τα «μαϊμού» σκευάσματα και εκείνη με τη σειρά της, αφού τα ήλεγξε, προχώρησε σε καταγγελία στην Οικονομική Αστυνομία και σε μήνυση προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της 44χρονης παρουσιάστριας.

vai1

Ποινή 11.500 ευρώ

Η Βάη καταδικάστηκε για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και για πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων -όλες πράξεις τελεσθείσες κατ’ εξακολούθηση. Της επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη, η οποία παρίστανε τη γιατρό, είχε πλαστογραφήσει την ετικέτα των προϊόντων Collagen Pro Active. Στη συνέχεια την επικολλούσε σε μπουκάλια που έμοιαζαν με τα αυθεντικά, τα οποία γέμιζε με νοθευμένο προϊόν, αποτελούμενο κυρίως από ζαχαρόνερο και λίγες σταγόνες κολλαγόνου -ώστε να έχει χρώμα και γεύση ανάλογα με το γνήσιο προϊόν.

Η 44χρονη σε κατάθεσή της ομολόγησε τις πράξεις της, τις οποίες απέδωσε σε οικονομικά προβλήματα και… στο ψώνιο της με την ιατρική.

vai3

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.