Μερτύρης: Κάκιστη η διαχείριση του προγράμματος για τα αδέσποτα στο Δήμο Παλλήνης

Σε τοποθέτηση για το Πρόγραμμα Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μερτύρης, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης.

«Τον τελευταίο καιρό λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και καταγγελίες για την απουσία του δήμου όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα στα γεωγραφικά όρια του δήμου Παλλήνης» είπε ο κ.Μερτύρης στην εισαγωγή του για το θέμα.

Ενώ λοιπόν υπάρχει πρόγραμμα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αδέσποτων ζώων με συγκεκριμένα ποσά δαπάνης , διαπιστώθηκε ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένας έλεγχος για τα ζώα που προωθούνται για εμβολιασμούς, τσιπάρισμα, στείρωση κλπ στο συμβεβλημένο νοσοκομείο Πικερμίου, για το αν είναι στα γεωγραφικά όρια στου δήμου μας ή τα φέρνουν από άλλες περιοχές! «Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει συστηματικά από γειτονικές περιοχές, (Κυρίως από τα Γλυκά Νερά) εκμεταλλευόμενοι την ανεπάρκεια επόπτευσης του προγράμματος από τους υπευθύνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε ζητήσει επαννηλειμένως στην Οικονομική Επιτροπή, αναλυτικά στοιχεία και τιμολόγια των υπηρεσιών που προσφέρει ο ανάδοχος, Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών Α.Ε. στο Πικέρμι, αλλά ποτέ δεν τα έχουμε λάβει!»

Επίσης, κάτοικοι εθελοντές της περιοχής, μετέφεραν στον κ.Μερτύρη διαλόγους με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ.Σταματίου που δεν συνάδουν με τον ρόλο του και προφανώς με την ευαισθησία του δήμου προς τα αδέσποτα ζώα!

Αφορμή στάθηκε η αντιμετώπιση του τραυματισμού ενός αδέσποτου που χτυπήθηκε από διερχόμενο δίκυκλο όχημα στην Παλλήνη, το οποίο εκτός του ότι αφέθηκε στην τύχη του από τον δήμο, το ανέλαβαν εθελοντές, συγκεκριμένα η κ.Λευκαδίτη Βιβή και με την οικονομική συμβολή πολλών ανθρώπων, αυτή τη στιγμή ο ΔΙΑΣ φιλοξενείται στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία στο Κορωπί και βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, μετά από μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων στην Παιανία.

Ο κ.Σταματίου ανέφερε σε εθελοντές ότι ή θα γίνει ευθανασία ή να πάνε το σκυλάκι ανάπηρο όπως ήταν στο σημείο που το βρήκανε και σε παρατήρηση ότι ήταν στην λεωφόρο Μαραθώνος και θα κινδυνεύει πάλι η ζωή του, απάντησε να το πάνε σε χωράφι πίσω από το Everest που δεν περνάνε αυτοκίνητα αφού ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει για την θεραπεία του!
Απαντώντας ο κ.Σταματίου, υπερασπίστηκε την καλή λειτουργία του Προγράμματος αναφέροντας ότι την προηγούμενη χρονιά είχαν γίνει 2 ευθανασίες!!!

Ο κ.Μερτύρης επισκέφθηκε το σκυλάκι στο Πικέρμι και οι νοσηλευτές του ανέφεραν ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση από τον δήμο για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις αφού υπάρχει όριο 100 ευρώ ανά περιστατικό (αυθαιρέτως) και με εντολή του κ.Σταματίου!

Επίσης, οι συνθήκες νοσηλείας δεν ήταν οι καλύτερες (μικρό κλουβί, ξαπλωμένο σε πλακάκια κ.α.λ.) για ένα ζώο παράλυτο στα πίσω του πόδια (πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη)!

Τα ερωτήματα πολλά για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με πολύ μεράκι, αγάπη και αποτελεσματικότητα το 2008, αλλά μετά εγκαταλείφθηκε με κύρια ευθύνη του δημάρχου κ.Ζούτσου και με το μόνο που ασχολείται η δημοτική αρχή, είναι να βγάζει ένα κονδύλι κάθε χρόνο χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στη λειτουργία του, χωρίς υιοθεσίες, χωρίς μητρώο αδέσποτων, χωρίς υπευθύνους συνομιλίας με δημότες και εθελοντές, χωρίς πολλά πράγματα που θα έκαναν το πρόγραμμα να λειτουργεί όπως πρέπει σεβόμενοι, τουλάχιστον, τα χρήματα που δαπανούνται ετησίως από τον προϋπολογισμό (χρήματα των δημοτών δηλαδή) και περισσότερο, από σεβασμό προς τα αδέσποτα και τους δημότες, που παραπονιούνται συνεχώς για την αύξηση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας!

Ο Συνδυασμός μας «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις» θεωρεί ότι επιβάλλεται ο επαναπροσδιορισμός της δράσης του προγράμματος, ενδελεχής έλεγχος και εποπτεία του, όπως και η τοποθέτηση υπαλλήλων σε σχετική υπηρεσία για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του. Σημαντικό επίσης είναι, η δημιουργία ενότητας στην ιστοσελίδα του Δήμου που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το Πρόγραμμα, Υιοθεσίες, Χάθηκαν, Βρέθηκαν κλπ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι υπήρχε σχετική ενότητα η οποία απενεργοποιήθηκε!

«Είμαστε στη διάθεσή σας σε ότι χρειαστεί για την επίτευξη των προσδοκώμενων, όπως επίσης στη διάθεση του Δήμου είναι και απλοί κάτοικοι και εθελοντές του δήμου μας, που σήμερα τους έχετε ανενεργούς» ανέφερε τελειώνοντας ο κ.Μερτύρης την τοποθέτησή του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.