Οι Ραφηνιώτες δίνουν ραντεβού (το πρωί στις 8.30) στα Περιβολάκια!

Σας είχαμε ενημερώσει από πρώτο χέρι, και με αναλυτικό ρεπορταζ για τις ενέργειες του Δήμου, των Βουλευτών Πάντζα και Χαϊκάλη για τις ενέργειες που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης όσον αφορά την μη εκτέλεση διαταγής για κατεδάφιση του σπιτιού του συντοπίτη μας Γρηγόρη Μυλωνά.

tsironis

Πιο συγκεκριμένα είχαμε γράψει ότι τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη είχαν επισκεφθεί το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδης, μαζί με τους Βουλευτές της Περιφέρειας Γιώργο Πάντζα και Πέτρο Χαϊκάλη, τον Αντιδήμαρχο Ευάγ. Μπουρνούς και τον τοπογράφο μηχανικό και κάτοικο Ραφήνας Πέτρο Σάντ . Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής με το θέμα της δασικής έκτασης, είναι ενήμερος για όλα αυτά και κυρίως δήλωσε πρόθυμος να δώσει λύσεις. Σημειωτέον υπάρχουν κι άλλα εκατό περίπου σπίτια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με το δασαρχείο.

Ο κ. Τσιρώνης παράλληλα ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, ο οποίος και είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για αυτά τα θέματα.

boutsis

 

Ο κ. Βούτσης με το που τελείωσε η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετείχε, ενημερώθηκε με την σειρά του και έστειλε με την μορφή του εξαιρετικά επείγοντος ένα έγγραφο προς την αποκεντρομμένη διοίκηση Αττικής Γ.Δ. χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής, με θέμα: Παράκληση προσωρινής αναβολής εντολής κατεδάφισης για τις 18/2/15 στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Παρακαλώ όπως αναβληθεί προσωρινά η προγραμματισμένη για την υπηρεσία σας για την 18/2/15 κατεδάφιση στην περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας, προκειμένου να εξεταστούν οι ισχυρισμοί του φερόμενου ιδιοκτήτη του κτίσματος κ. Μυλωνά ως προς τον χαρακτήρα της έκτασης σε συνδυασμό με την από 9/2/15 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου για πολεοδομικές ρυθμίσεις στην περιοχή. Η εν λόγω παράκληση πραγματοποιείται με την σύμφωνη γνώμη του κ. Γιάννη Τσιρώνη αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας με εκτίμηση ο υπουργός Νίκος Βρούτσης».

brourtsis2

Από την γενική διεύθυνση όμως χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής και συγκεκριμένα από το τμήμα πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών (και τον κ. Δ. Μποσκαϊνο) εστάλη έγγραφο προς το δασαρχείο Πεντέλης και με κοινοποίηση στο υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και στον κ. Γρηγόρη Μυλωνά με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι

«Η υπηρεσία μας πρόκειται να εκτελέσει την απόφαση κατεδάφισης την Τετάρτη 18/2/2015».

Συνεπώς και μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένουμε αύριο με μεγάλη αγωνία την απόφαση που θα πάρει ο εισαγγελέας.

Ωστόσο από το πρωί ο Δήμος αλλά και όλοι οι Ραφηνιώτες θα ανέβουν στα Περιβολάκια για να συμπαρασταθούν στον κ. Μυλωνά και να δηλώσουν των αντίθεσή τους στην απόφαση του Δασαρχείου.

Μετά δε και το έγγραφο που απέστειλε στους αρμοδίους ο Υπουργός Ν. Βούτσης όλοι ελπίζουν η υπόθεση να έχει θετική έκβαση.

Το irafina.gr θα είναι εκεί και θα σας ενημερώσει –όπως σε κάθε σημαντικό γεγονός- για τις εξελίξεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.