Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1 στο «Καραϊσκάκη» – Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στην ισοπαλία 1-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης» και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να υπερέχει και τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται μουδιασμένος. Ο Μπαρμπόσα στο 4ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι με τον Μέγερι μάλιστα να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα.

Αν και η Ενωση προειδοποίησε, ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε και στο 14′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Μπαρμπόσα έκλεψε στη μεσαία γραμμή, πέρασε για τον Μάνταλο και αυτός για τον Σοϊλέδη, ο οποίος ανοίχτηκε στ’αριστερά, την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Αραβίδη και ο τελευταίος με ωραία κίνηση «πίβοτ» νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 0-1. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα έδειχνε έντονο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων με αυτήν του Τραϊανού Δέλλα να αμύνεται εξαιρετικά. Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 38΄όταν ο Φουστέρ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Περέιρα πέρασε στο γήπεδο τους Μήτρογλου και Αφελάι με στόχο να ψάξει τη γρήγορη ισοφάριση και το πέτυχε.

Στο 47′ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Διαμαντάκος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μιλιβόγιεβιτς, ξεγέλασε τον Ανέστη και κατέληξε στα δίχτυα του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει όμως η άμυνά του συνέχιζε να κάνει «νερά». Σο 60′ ο Σιόβας έχασε την μπάλα, ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Πλατέλλα, ο οποίος προσπάθησε με θεαματικό τρόπο να νικήσει τον Μέγερι αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στην κατοχή τους όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Αντίθετα η ΑΕΚ λίγο έλειψε να πετύχει 2ο γκολ όταν ο Ντουρμάζ τροφοδότησε τον Πλατέλλα προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του όμως την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Μαζουακού και απομάκρυνε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε μέχρι το τέλος του αγώνα να απειλήσει με βαθιές μπαλιές και σε μια από αυτές η λάθος έξοδος του Ανέστη λίγο έλεψε να στοίχιζε στην ΑΕΚ όμως οι αμυντικοί της απομάκρυναν, διατηρώντας το 1-1 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός:Μέγιερι, Σαλίνο, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.