ΟΝΝΕΔ Αν. Αττικής: Από το καλοκαίρι τα λέγαμε για το Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου

Το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας, του Σπύρου Σκόρδου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες στο καφενείο του κου Παπαθανασίου, μπροστά στα μάτια ανήμπορων ανθρώπων έφερε στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας- Πικερμίου,…

το οποίο υπολειτουργεί και την έλλειψη ασθενοφόρου.

Σήμερα και μετά από αυτό που συνέβη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής Παναγιώτης Γαβριήλ μας έστειλε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το καλοκαίρι (11 Ιουλίου 2015) με θέμα το Κ.Υ. στην οποία από τότε είχε επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει και ότι είναι επιτακτική ανάγκη η 24ωρη λειτουργία του.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Επί μήνες οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής αναμένουν τις τελικές υπογραφές για την πλήρη λειτουργία του ΚΥ Ραφήνας- Πικερμίου.

Ένα κέντρο «κόσμημα» που θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στους χιλιάδες πολίτες της περιοχής, ανακουφίζοντας το τεράστιο πρόβλημα παροχής υπηρεσιών υγείας σε πολλούς δήμους της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο, αν αναλογιστούμε και τις ανάγκες των νησιών τα οποία επικοινωνούν με το λιμάνι της Ραφήνας όλο το χρόνο.

Ενός κέντρου, που το ελληνικό δημόσιο πραγματικά δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να δημιουργηθεί, να στηθεί, να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει για ολόκληρη την Ανατολική Αττική, αλλά παραχωρήθηκε ως δωρεά ιδιώτη με έναν και μόνο όρο…

Την 24ωρη εφημερία του!

Αντ’ αυτού, και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, γίναμε όλοι μάρτυρες μια κακοστημένης παράστασης – φάρσα, με πρωταγωνιστές την 1η ΥΠΕ, αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το θέμα και κρύβεται επιμελώς. Μια «φάρσα» που φέρει τις υπογραφές των υπευθύνων, για την απόσπαση ειδικευμένου προσωπικού που υπηρετούσε στο ΚΥ Ραφήνας-Πικερμίου οδηγώντας το υπερσύγχρονο αυτό κέντρο υγείας στην απαξία και στην απολύτως τυπική υπολειτουργία του.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο υπουργός προσωπικά οφείλουν, όχι απλά μια άμεση απάντηση στο γιατί αφέθηκαν αυτές οι κινήσεις που οδηγούν το ΚΥ στην απαξία, αλλά να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για να αρθεί το αδιέξοδο επ’ ωφελεία των πολιτών.

• Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που βάζουν «τρικλοποδιές» και οδηγούν το κέντρο υγείας στην αδράνεια;
• Γιατί άραγε δεν παίρνει θέση η αρμόδια ΥΠΕ, αλλά συνηγορεί δια της υπογραφής της στην κατάσταση; Η μήπως παίρνει;
• Γιατί ο κ. Κουρουμπλής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει; Δεν ξέρει το θέμα, ή το ξέρει αλλά πιέζεται (άραγε από ποιους) σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Οι πολίτες διεκδικούν, απαιτούν και θα πετύχουν με ή χωρίς την «πρώτη φορά αριστερά του Υπουργείου, της ΥΠΕ και των …φίλων τους».
Πρώτη φορά τόση αδράνεια, σκοπιμότητα ή φόβος. Πρώτη φορά αριστερά…

Γαβριήλ Παναγιώτης
Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής
ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.