Ο Αλ.Τσίπρας ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Υγείας μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας και προανήγγειλε 4.500 προσλήψεις στα κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών σε προσωπικό, κατά προτεραιότητα, όπως είπε θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών, συνολικά 4.500 θέσεις. Οι 700 προσλήψεις θα αφορούν τα νησιά Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία, Θεσπρωτία.

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία, ψυχιατρεία. Επίσης προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία.

«Υλοποίηση του προγράμματος μας θα τεθεί ως νομοσχέδιο σε διαβούλευση μέσω ΚΥΑ που θα αφορά τους ανασφάλιστους όπου θα έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση για όλους στην περίθαλψη αλλά και την διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι»ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Το σχέδιο που υλοποιήσουμε θα καλύπτει επείγουσες ανάγκες για αυτό κατά προτεραιότητα θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσωπικό το σχέδιο με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων.Αυτό θα έχει την άμεση επίδραση στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών απο το ΕΣΥ»

Επίσης ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων στον χώρο της υγείας για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.