Ο Γρ. Μυλωνάς μιλάει στο irafina.gr για τον κίνδυνο κατεδάφισης του σπιτιού του

Από την ώρα που ο συντοπίτης μας Γρηγόρης Μυλωνάς δημοσιοποίησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, με τον κίνδυνο κατεδάφισης του σπιτιού του, έχει γίνει (δικαιολογημένα) το κεντρικό πρόσωπο στην πόλη μας. Πολλά είναι τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε, μεγάλη και η αγωνία των συμπολιτών μας για το τι θα γίνει.

Εμείς στο irafina.gr παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά, κρατάμε χαμηλούς τόνους. Δίχως υπερβολές, λαϊκισμούς, και «κλικαρίσματα».

Συναντήσαμε λοιπόν χθες το πρωί τον κ. Μυλωνά, τον οποίο σημειωτέον γνωρίζουμε πάνω από 25 χρόνια, μας εξήγησε πως έφτασε η κατάσταση σ αυτό το σημείο, γιατί επέλεξε να το ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια εβδομάδα πρίν έρθουν οι μπουλντόζες στο σπίτι του και τι περιμένει να γίνει από δω και πέρα.

Κύριε Μυλωνά τι έχει συμβεί ακριβώς..

«Τις γιορτές μου ήρθε ένα χαρτί που έλεγε ότι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου θα έρθουν οι μπουλντόζες να κατεδαφίσουν το σπίτι μου. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν μεγάλο. Αμέσως επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου για να δω τι μπορώ να κάνω».

Γιατί ηρθε στο φως η υπόθεση λίγες μέρες πριν εκτελεσθεί η απόφαση για κατεδάφιση;

«Είχα ενημερώσει τον Δήμο πολύ πιο πρίν, απλά θεώρησα πως έπρεπε να ενημερωθούν και οι πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου γι αυτό το θέμα. Γιατί θεωρώ ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Σήμερα είμαι εγώ αύριο θα είναι άλλος»

Γνωρίζετε αν έχουν έρθει ειδοποιητήρια και σε άλλους δημότες;

«Απ’ ότι έχω ακούσει υπάρχουν και άλλοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα».

Τι ζητάτε από τους συνδημότες σας;

«Θέλω την συμπαράστασή τους. Όσο πιο πολλοί έιμαστε τόσο καλύτερα. Απ ότι είδατε κι εσείς και ο Δήμος και οι πολίτες έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση. Δεν μένει παρά να έρθουν την Τετάρτη στις 9 η ώρα, να αποτρέψουμε όλοι μαζί να εκτελεστεί η κατεδάφιση».

Κι ύστερα;

«Υστερα νομίζω ότι είναι θέμα της Περιφέρειας να δώσει μια λύση. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, αλλά αισιοδοξώ, Δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς. Να δοθεί μια οριστική λύση σ αυτό το πρόβλημα, γιατί επαναλαμβάνω δεν βρίσκομαι μόνο εγώ σ αυτή τη δύσκολη θέση. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαντ που απηύθυνε έκκληση για συμπαράσταση κι όπως είπε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο “εάν κατεδαφιστεί ένα, θα ακολουθήσουν εκατοντάδες”.

Εμείς από την μεριά μας κ. Μυλωνά είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Ραντεβού την Τετάρτη στις 9 η ώρα στα Περιβολάκια.

milonas perivolakia

Βαγγ. Ιωάννου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.