Ο Ελληνας Σωκράτης προελαύνει: Με την Ντόρτμουντ απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου και πάει τελικό

Η Μπάγερν Μονάχου είχε 0/4 εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στην «Άλιανζ Αρίνα» αποκτώντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του DFB Pokal.

Έτσι, η παρέα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έκανε ακόμη ένα ποδοσφαιρικό θαύμα και πάει στον τελικό και περιμένει τον αντίπαλο της ανάμεσα στην Αρμίνια και την Βολφσμπουργκ.

Ένα επικό ματς που θα θυμούνται για χρόνια όσοι το παρακολούθησαν, ανέδειξε νικήτρια στα πέναλτι την Ντόρτμουντ που για 3η φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα είναι στον τελικό.

Οι Βαυαροί έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι για 70 λεπτά την Ντόρτμουντ, είχαν δοκάρι στο 55’ με τον Λεβαντόφσκι, προηγούνταν 1-0 (29’ Λεβαντόφσκι) και η πρόκριση έμοιαζε βέβαιη. Τα πάντα άλλαξαν, όταν ο Γκουαρντιόλα, αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ρόμπεν αντί του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Κλοπ έριξε τον Μικχταριάν στο ματς και αυτό γύρισε τούμπα.

Ο Αρμένιος άλλαξε τη ροή του ματς για 20 λεπτά, η Ντόρτμουντ ισοφάρισε (75’ Ομπαμεγιάνγκ) και παραλίγο να πάρει και το ματς στα 90’ (1-1).

Στην παράταση η Μπάγερν πίεσε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σβαϊνστάιγκερ, αλλά δεν σκόραρε, παρότι από το 108’ η Ντόρτμουντ έπαιζε με 10 (λόγω αποβολής του Καμπλ). Το ματς πήγε στα πέναλτι, η Μπάγερν αστόχησε και στα τέσσερα(!), με τους Λαμ κι Αλόνσο να γλιστράνε και κάπως έτσι η Ντόρτμουντ την πέταξε εκτός τελικού και της στέρησε την ευκαιρία να το κατακτήσει για 3η σερί φορά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.