Ο Πέτρος Φιλίππου σε συγκέντρωση για τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Σαρωνικού η Ένωση Συλλόγων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, με θέμα τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κυρίως στα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Μετά την ενημέρωση που έγινε αρχικά από τους εισηγητές (μέλη της Ένωσης Συλλόγων) και τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής και εντοπίζονται ως επί το πλείστον στο θέμα των κενών λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, της συντήρησης των σχολικών κτιρίων αλλά και της μεταφοράς των μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του οριοθέτησε τις αρμοδιότητες κάθε εμπλεκόμενου φορέα στα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

α). στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, υπεύθυνο είναι το αρμόδιο υπουργείο προς το οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται σχετικά αιτήματα – υπομνήματα.

β). στο θέμα της συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την ευθύνη έχουν οι δήμοι. Η Περιφέρεια Αττικής στην πρόσφατη αναμόρφωση του Τεχνικού της Προγράμματος για το έτος 2015, ένταξε για χρηματοδότηση την πρόταση που υπόβαλε ο Δήμος Σαρωνικού και αφορά την κατασκευή του έργου «Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαυλίων Δήμου Σαρωνικού» συνολικού προϋπολογισμού 542.212,63€. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής των σχολικών μονάδων.

γ) για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο κ. Φιλίππου έκανε μια σύντομα αναφορά στην περσινή χρονιά τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα Περιφερειακή Αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2014, περίπου το 40% των δρομολογίων της Αττικής δεν είχαν καν δημοπρατηθεί και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου) με συντονισμένες ενέργειες να εξασφαλίσει τη μεταφορά για τις περισσότερες σχολικές μονάδες της Αττικής.

Για τη σχολική χρονιά 2015-2016, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τον σχεδιασμό – προγραμματισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο προχωρώντας τις διαδικασίες δημοπράτησης των δρομολογίων και πέτυχε μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει εξασφαλίσει περίπου το 80% των μεταφορών σε όλη την Αττική.

Τα δρομολόγια αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτελούνται κανονικά. Επισήμανε δε ότι τα σχετικά στοιχεία για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική μπορούν να τα αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι, στις σχολικές μονάδες, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αλλά και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.patt.gov.gr (στην ενότητα Περιφέρεια  Αντιπεριφερειάρχες  Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

filippou saronikos2

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.