ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει τα σενάρια συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προτείνει συνεργασία στην Φώφη Γεννηματά προχωρούν στο ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας παράλληλα κάθε τέτοια συζήτηση και επιμένοντας στη θέση τους ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει προγραμματική – εποικοδομητική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Όσο για το «φλερτ» του Πάνου Καμμένου, όταν εξερχόμενος της Κουμουνδούρου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε εμμέσως την Φώφη Γεννηματά να διώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα της και να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Χαριλάου Τρικούπη… απαξιούν και να το σχολιάσουν ακόμα.

«Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κ. Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ, είτε στις λίστες των υποβρυχίων, είτε στα άλλα σκάνδαλα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «χρυσή ευκαιρία» να απομονωθούν τα “βαρίδια” και η κυβέρνηση να λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή στην Χαριλάου Τρικούπη, που πάντως δεν θέλησε καν να μπει στον κόπο να τις σχολιάσει. Στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε πρόσκληση σε συνεργασία από τον Αλέξη Τσίπρα, με το τηλεφώνημα της Φώφης Γεννηματά στον νέο πρωθυπουργό το βράδυ της Κυριακής να εξαντλείται σε εκατέρωθεν συγχαρητήρια και ευχές για καλή επιτυχία στο εξής.

Στο παρασκήνιο, μάλιστα, αποδίδουν το “φλερτ” από τη νέα συγκυβέρνηση, στο ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αντιλαμβάνονται ότι το νέο σχήμα δεν μπορεί να πάει μακριά μόνο με τα δύο κόμματα και επειδή δεν έχουν τη βούληση να προχωρήσουν σε μία σοβαρή πολιτική ενότητας της χώρας και των πολιτικών της δυνάμεων, πετούν πυροτεχνήματα περί στήριξης από το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν την κυβέρνηση, στρέφοντας αντίθετα το ενδιαφέρον τους στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περαιτέρω κίνηση των διαδικασιών ανασυγκρότησης της παράταξης. Ήδη, μιλούν για νέα πρόσκληση στις υγιείς δυνάμεις του χώρου, είτε βρίσκονται στο Ποτάμι, είτε επέλεξαν άλλα κόμματα στις κάλπες της Κυριακής, είτε ακόμα ακόμα πρόκειται για προσωπικότητες του χώρου.

Εντός της Βουλής θα ασκήσουν «εποικοδομητική αντιπολίτευση». Με αυτόν τον όρο εννοούν ότι θα βρεθούν απέναντι στη νέα κυβέρνηση, κρίνοντας όσα θα φέρνει στη Βουλή και κρατώντας μόνο ένα παράθυρο ανοιχτό για να παράσχουν βοήθεια στον βαθμό που θα υπάρξει πρωτοβουλία για μεταρρυθμίσεις με θετικό πρόσημο. Στην πραγματικότητα πάντως, δεν δείχνουν να αναμένουν πολλά τέτοια δείγματα, παρότι εκφράζουν την ελπίδα «ο Αλέξης Τσίπρας να μην επαναλάβει τα λάθη του επταμήνου παρά το κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νούμερο 2»…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.