Περ. Αττικής: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αρμόδια για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Η αρμοδιότητα της κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων ή κατασκευών, δεν ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία είναι αυτοτελής διοικητική μονάδα, αρμόδια για τις επιχειρησιακές και ελεγκτικές δραστηριότητες του κράτους στην περιοχή ευθύνης της,…

διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση εκδίδεται με αφορμή λανθασμένες αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με κατεδαφίσεις που είχαν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στη Ραφήνα.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, ο νόμος 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), στο άρθρο 280 – II, περ. 45, προβλέπει ρητά ότι στις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, υπάγεται «η εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων ή κατασκευών, που εκδίδονται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, κατά ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 267/1998 (ΦΕΚ 195 Α) και της σχετικής νομοθεσίας».

Σημειώνεται ότι, στην έδρα κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 215 του ν.3852/2010 μια «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ», η οποία αποτελεί αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπ. Εσωτερικών και υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών.

Μετά την παραίτηση του γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα τον περασμένο Ιανουάριο, καθήκοντά γενικού ασκεί η διευθύντρια της υπηρεσίας Καλλιόπη Καρδαμίτση, με την οποία ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης βρίσκεται σε διαρκεί επικοινωνία μετά τις εντολές κατεδάφισης που εξέδωσε η υπηρεσία της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.