Πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Υπερχείλισαν ρέματα από δυνατή νεροποντή

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη 01.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής έχουν υπάρξει 27 κλήσεις για άντληση υδάτων στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου, της Ελευσίνας και των Μεγάρων και έχει σπεύσει δύναμη 13 οχημάτων με 28 πυροσβέστες.

Η βροχόπτωση έχει δημιουργήσει χείμαρρο στο κέντρο της πόλης και οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει αυτοκίνητα ενώ δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δύο ηλικιωμένα άτομα από τις οικίες του και ένα άτομο από το ΙΧ αυτοκίνητο του.

Η μεγάλη και παρατεταμένη καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται υπερχειλίσεις ρεμάτων. Σε «κόκκινο συναγερμό» για πλημμύρες τίθενται αυτή την ώρα το Δυτικό τόξο, οι περιοχές Μάνδρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου καθώς και περιοχές που βρίσκονται στα Δυτικά άκρα του Νομού Αττικής.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της Γέφυρας της Μάνδρας μέχρι το κέντρο της περιοχής ενώ έχει κλείσει και η έξοδος της Αττικής οδού προς Μάνδρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.