Στον νόμο Κατσέλη και τα χρέη σε εφορία,ταμεία, δήμους

Εκτός από τις οφειλές προς τις τράπεζες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν στην αίτησή τους κατά την προσφυγή στον νόμο Κατσέλη και τα χρέη προς την εφορία, στους δήμους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η οποία επίσης δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πάρει δικάσιμο για μετά το 2020, να ζητήσουν προσδιορισμό νέας κοντινότερης ημερομηνίας.

· Προβλέπεται η σύσταση στα ειρηνοδικεία ειδικού ή ειδικών τμημάτων τα οποία θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη»

· Επαναπροσδιορίζονται σε συντομότερη δικάσιμο –ύστερα από αίτηση των διαδίκων και ατελώς γι’ αυτούς- υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί σε ειρηνοδικεία για να εκδικαστούν μετά τις 31/12/2020. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από το 2016 προκειμένου να έχει γίνει η πρόσληψη 54 ειρηνοδικών όπως προβλέπει η τροπολογία.

· Για την προσφυγή στον νόμο Κατσέλη, εκτός από τις οφειλές προς τις τράπεζες λαμβάνονται επίσης οι οφειλές στην εφορία στα ασφαλιστικά ταμεία και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι οφειλές στην εφορία όμως, μπορούν να συμπεριληφθούν στην αίτηση εφόσον έχουν «γεννηθεί» τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

· Ξεκινάει και πάλι τη δραστηριοποίησή του το Κυβερνητικό Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ενώ συστήνεται Ειδική Γραμματεία για τον ίδιο σκοπό.

· Συγκροτούνται Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών τα οποία θα αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες της υπό σύσταση Ειδικής Γραμματείας και αποτελούν δίκτυο ενημέρωσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.