Συναγερμός στο Βέλγιο: 2 νεκροί από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Πυροβολισμοί, εκρήξεις και χάος (ανανεωμένο)

Την Πέμπτη στο Βέλγιο δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε έπειτα από επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες του Βελγίο στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες πως στην περιοχή υπήρχαν ύποπτοι για τρομοκρατία που μόλις είχαν επιστρέψει από τη Συρία και ότι ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στη χώρα, ενδεχομένως σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις.

Σε συνέντευξη Τύπου των Αρχών το βράδυ ανακοινώθηκε ότι από την επιχείρηση δύο τρομοκράτες έπεσαν νεκροί και ένας τραυματίστηκε, αλλά συνελήφθη. Μάλιστα, οι τρεις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ πρώτοι με αυτόματα. Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιοχές ενώ το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανέβηκε από το 2 στο 3.

Σύμφωνα με το βελγικό VTMNIEUWS η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ήταν μέρος συντονισμένης δράσης σε 7 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.

Νωρίτερα, υπήρξε και τηλεφώνημα για βόμβα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες, αλλά όπως ανακοινώθηκε δεν βρέθηκε κάτι και αφού εκκενώθηκε το κτίριο για να γίνουν έρευνες.

Κάτοικοι του κέντρου της πόλης στο οποίο γίνεται η επιχείρηση, ανέφεραν καταιγισμό πυρών και τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις.

«Σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές» δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο AFP ενώ πηγές υποστηρίζουν ότι οι δράστες, μόλις είχαν επιστρέψει από την Συρία.

Νωρίτερα, οι αρχές του Βελγίου συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο θεωρούν ύποπτο ότι προμήθευσε τον οπλισμό στους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι σκοτώνοντας 17 άτομα.

Λίγη ώρα μετά  κυκλοφόρησε και βίντεο από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ομάδας. Ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις και φαίνονται φλόγες στο κτήριο που έγινε η επιχείρηση

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.