Το περιπολικό που δώρισε η κ. Πολυτίμη στο Α.Τ. Ραφήνας και σε κυριακάτικη εφημερίδα!

Με τίτλο “Ένα “εκατό” από το υστέρημά της” η Κυριακάτικη Δημοκρατία παρουσίασε το θέμα με την δωρεά του περιπολικού από την κ. Πολυτίμη Μεταξά, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας που είχε δημοσιεύσει το irafina.gr πριν λίγες μέρες και παίρνοντας στοιχεία από το σάιτ. Διαβάστε τι έγραψε η εφημερίδα…

Η 82χρονη Πολυτίμη Μεταξά προσφέρει από τις οικονομίες της χρήματα στο Α.Τ. Ραφήνας, το οποίο προμηθεύτηκε ένα καινούργιο περιπολικό

Ρίγη συγκίνησης έχει προκαλέσει όχι μόνο στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, αλλά και στους πολίτες της περιοχής, καθώς και σε ολόκληρο το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. η απόφαση μιας ηλικιωμένης γυναίκας να προσφέρει από τις οικονομίες της χρήματα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ώστε να προμηθευτεί ένα καινούργιο περιπολικό, και μάλιστα το καλύτερο που διαθέτει αυτή τη στιγμή πανελλαδικά ο στόλος της ΕΛ.ΑΣ.! Πρόκειται για την 82χρονη Πολυτίμη Μεταξά, η οποία, μετά τον σύζυγό της, έχασε και τον γιο της Γιάννη, πριν από τρία χρόνια, από καρδιακό επεισόδιο, και έκτοτε πραγματοποιεί με τις οικονομίες της φιλανθρωπίες στη μνήμη του παιδιού της, τέτοιου μεγέθους που γράφουν… ιστορία.

Άλλωστε, η κυρία Πολυτίμη δεν είναι μια ευκατάστατη γυναίκα, αλλά η μικρομεσαία κυρία της διπλανής πόρτας. Πέρυσι, μάλιστα, η ίδια γυναίκα είχε αγοράσει ένα ασθενοφόρο για τη Λακωνία και έχει προσφέρει χρήματα σε στέγη ορφανών στο Αιγάλεω. Η πολύτιμη… κυρία Πολυτίμη επιθυμεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν προβαίνει σε δηλώσεις ούτε δίνει συνεντεύξεις. Ωστόσο, στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν της για τη δωρεά του περιπολικού. Ο διοικητής του τμήματος Δημήτρης Δελτσίδης παρουσίασε το ολοκαίνουργιο περιπολικό στην κ. Μεταξά και της παρέδωσε τιμητική πλακέτα, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη όλου του τμήματος και λέγοντας ότι «όμοια κίνηση δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά», ευχαριστώντας την παράλληλα για τη γενναιόδωρη πράξη της.

03

Ομοίως, ο δήμαρχος Ραφήνας Βασίλης Πιστικίδης εξέφρασε εκ μέρους του ιδίου και του δήμου τις ευχαριστίες του στην κ. Μεταξά και δήλωσε ότι η 82χρονη έχει πραγματοποιήσει δωρεά και στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, η οποία πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και θα αποφασιστεί σε ποιον τομέα θα χρησιμοποιηθεί το χρηματικό ποσό που τους δώρισε. Για τη μοναδική αυτήν εμπειρία που είχε στη 12ετή υπηρεσία του στην ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στη «δημοκρατία» ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης: «Όλα ξεκίνησαν πέρυσι τον Μάρτιο. Κάποια ημέρα, μπήκε στο αστυνομικό τμήμα η κυρία Μεταξά και με ζήτησε. Ηρθε στο γραφείο μου και μου είπε: ”Θέλω να κάνω δώρο στο τμήμα ένα ‘100’!” Ξαφνιάστηκα και, όταν τη ρώτησα, μου εξήγησε πως ήθελε να το κάνει στη μνήμη του γιου της. Είχαν εξοχικό στην περιοχή και ο γιος της συνήθιζε να αναρωτιέται, όταν έβλεπε πάντα μόνο ένα περιπολικό να περνά…»

Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η απίστευτη γνωριμία του διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος με την κυρία Πολυτίμη, η οποία μάλιστα του ζήτησε να διαλέξουν το καλύτερο, αφού στον γιο της, όπως χαρακτηριστικά έλεγε, άρεσαν πάντα τα καλύτερα. Έτσι κι έγινε, λοιπόν, και οι αστυνομικοί της Ραφήνας κατέληξαν στην επιλογή ενός VW Passat, το οποίο, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους. «Στην αρχή, παραξενεύτηκαν ακόμα και οι προϊστάμενοί μου στο Αρχηγείο. Όλοι εξεπλάγησαν! Παραλάβαμε το αυτοκίνητο και το ”ντύσαμε”. Είναι χαρακτηριστικό και το αναγνωρίζουν όλοι».

Το στολίδι

Πλέον, το Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, από δύο ενεργά περιπολικά που είχε -παμπάλαια και με πάνω από 300.000 χλμ. το καθένα-, απέκτησε ακόμα ένα, και μάλιστα το «στολίδι» του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. «Είναι κάτι παραπάνω από δώρο – είναι ένα ”δυνατό εργαλείο”, όπως λέει και η κυρία Πολυτίμη, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας» επισημαίνει ο κ. Δελτσίδης.

Το μεγάλο πρόβλημα με την αστυνόμευση στην περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, μέχρι το Ντράφι, είναι οι τεράστιες αποστάσεις και το ανάγλυφο του εδάφους, με τη δύσκολη πρόσβαση και τα βουνά. Το συγκεκριμένο περιπολικό ήταν πραγματικά ό,τι χρειάζονταν το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, που έχουν ανάγκη από καλύτερη αστυνόμευση. Τη Δευτέρα, που το αυτοκίνητο βγήκε έξω για περιπολία, σταμάτησαν το πλήρωμα δυο τρεις πολίτες και ρώτησαν: «Αυτό είναι το δώρο που σας έκανε η γιαγιά; Μπράβο, παιδιά, να προσέχετε!» Η επικοινωνία του διοικητή του αστυνομικού τμήματος με την καλόκαρδη γιαγιά είναι πλέον συχνή και ο νέος σε ηλικία και νοοτροπία διοικητής θέλει, όπως χαρακτηριστικά λέει, να την κάνει να νιώθει δυο φορές κοντά της την Αστυνομία.

Συγκινητική βοήθεια από πολίτες

Περιστατικά προσφορών από απλούς πολίτες έχει ζήσει αρκετές φορές ο κ. Δελτσίδης, όπως τονίζει, που συνήθως όμως αφορούσαν μεταχειρισμένο και παλιό ηλεκτρονικό υπολογιστή ή εκτυπωτή. Είναι κάτι που επίσης χαροποιεί εκείνον και τους συναδέλφους του το να βλέπει από απλούς και καθημερινούς ανθρώπους προσφορά τέτοιου μεγέθους και αξίας, την οποία ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας αναφέρει ότι γενικά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρήσει πως η κοινωνία έχει αρχίσει να νιώθει και να έρχεται πιο κοντά στην Αστυνομία και στον αστυνομικό. «Από τη δική μου πλευρά, πάντα προσπαθώ να είμαι κοντά και στα παιδιά εδώ, στους συναδέλφους και τον κόσμο, και να περνάω τη δική μου φιλοσοφία. Προσωπικά, δόξα τω Θεό, έχω βγει κερδισμένος από αυτήν την πρακτική και έχω εισπράξει όμορφα συναισθήματα από τον κόσμο».

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Κυριακάτικη δημοκρατία είναι του irafina.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.