Το σχέδιο Καραμανλή: Μεϊμαράκης αρχηγός, Στυλιανίδης γραμματέας

Να παραμείνει μέχρι νεωτέρας πρόεδρος του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιθυμεί όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην παραμονή του προέδρου του κόμματος, μέχρι νεωτέρας, για να φανούν και οι αντοχές του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματική εξουσία.

Για γραμματέα του κόμματος, ο Καραμανλής φαίνεται να δείχνει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία και μεγάλη εκτίμηση. Ως γνωστόν ο τελευταίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής στο νόμο Ροδόπης, εξέλιξη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην ανάληψη υψηλόβαθμης κομματικής θέσης. Η επιλογή Στυλιανίδη, έχει και μια ακόμη πολιτική σημειολογία.

Ο κ. Καραμανλής, προτείνοντας τον πρώην υπουργό για τη θέση του γραμματέα, στέλνει μήνυμα εντός και εκτός κόμματος, ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν εν λευκώ τις κομματικές μετοχές. Πάντως δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι ο πρώην πρωθυπουργός, δείχνει να προτιμά να διαδεχθεί τον σημερινό γραμματέα της Πολιτικής επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο “πολιτικός του πατέρας” κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Απο κει Καραμανλής δεν διστάζει να εκφράζει πλέον ανοιχτά τις απόψεις του στους συνομιλητές του, κάτι που δείχνει πως ενδιαφέρεται πιο πολύ από ποτέ για το κόμμα του Εθνάρχη και το πώς θα κινηθεί από δω και στο εξής.

Συνομιλητές του μάλιστα μεταφέρουν στα parapolitika.gr πως θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει ξανά η ώρα της κεντροδεξιάς. Και οταν θα έρθει εκείνη η ώρα, απαραίτητη προϋπόθεση για να παίξει ο ίδιος ρόλο, είναι να μην εχει χαθεί εξολοκλήρου ο έλεγχος του κόμματος.

Πηγή: parapolitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.