Το irafina.gr έγινε μέλος του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού “ΑΡΑΦΗΝ”

Το irafina.gr ήταν (και) στην κοπή της πίτας του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού “ΑΡΑΦΗΝ”. Και όχι μόνο ήταν, αλλά έγινε μέλος του Συνεταιρισμού και θα συνεισφέρει ενεργά και στην διάδοσή του.

100 3555

Για όσους δεν γνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας, να τους πούμε ότι πρόκειται να λειτουργήσει και στην Ραφήνα ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός. Είναι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στηρίζεται κατά πολύ στον εθελοντισμό, οι καταναλωτές ψωνίζουν φτηνά και κυρίως υγιεινές τροφές και το κέρδος θα πηγαίνει σε κοινωφελείς σκοπούς.

100 3553

Την Κυριακή λοιπόν όσοι παραβρέθηκαν στον χώρο που πρόκειται να στεγαστεί ο Συνεταιρισμός στην οδό Βασ. Γεωργίου 48 απέναντι από τον Μαρινόπουλο,για την κοπή της πίτας ενημερώθηκαν από τα μέλη του προεδρείου για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για το τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον. Η συνεισφορά των μελών κρίνεται απαραίτητη, ώστε και χρήματα να βρεθούν για να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα και να ανοίξει το σούπερ μάρκετ του Συνεταιρισμού, αλλά και να βρεθούν εθελοντές που θα συνεισφέρουν στο άνοιγμα του καταστήματος με εργασίες που πρόκειται να γίνουν και αργότερα για την ομαλή λειτουργία του.

100 3561

Επίσης θα κυκλοφορήσουν λαχνοί των 2 ευρώ, όπου θα μοιραστούν δώρα και τα χρήματα θα μπούν στο ταμείο, για να καλύψουν τα πρώτα έξοδα. Στόχος είναι ο Συνεταιρισμός να λειτουργήσει στα τέλη Μαρτίου. Σημαντική θα είναι και η βοήθεια από τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Νέας Μάκρης, ο οποίος λειτουργεί δύο χρόνια και πάει πολύ καλά.

100 3565

O Καταναλωτικός Συνεταιρισμός, έχει ως πρότυπο την μονάδα “Συνδημιουργία”, με κοινωνικό χαρακτήρα και κεντρικό μότο “ο άνθρωπος για τον άνθρωπο”. Θα προσφέρεται στα παιδιά καθαρή τροφή, θα ενισχυθούν οι εγχώριοι παραγωγοί, ώστε να τονωθεί η ελληνική παραγωγή και τα χρήματα να μένουν στην Ελλάδα και θα πραγματοποιούνται δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, όπως: ενίσχυση της οικοτεχνίας, παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενίσχυση άπορων οικογενειών, κ.α.

100 3572

Τα μέλη του συνεταιρισμού θα αγοράζουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα και θα κερδίζουν έχοντας ολοένα αυξανόμενες παροχές με την επίδειξη της κάρτας μέλους, όπως έκπτωση στα καταστήματα της τοπικής αγοράς, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες περιοχές. Μέλη του συνεταιρισμού θα μπορούν να είναι όλοι οι δημότες με πλήρη δικαιώματα απόφασης και ψήφου. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν.

100 3548

Μετά δε, το πέρας της ενημέρωσης, ακολούθησε η κοπή της πίτας. Δεν έλειψαν τα νόστιμα εδέσματα όπου προσφέρθηκαν με την συνοδεία χυμού και αναψυκτικού.

100 3549

100 3571

100 3569

100 3567

100 3563

100 3557

100 3558

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.