0 χάρτης χιονόστρωσης (από Δευτέρα έως Τετάρτη)

u03bdu03b9u03c6u03acu03b4u03b1

Έντονη κακοκαιρία περιμένουμε από την Δευτέρα στην Αττική με βροχές αρχικά και χιονόνερο στα βορειότερα τμήματα και χιόνια στα ορεινά και αργότερα και στα ημι-ορεινά τμήματα. Τα χιόνια κατά τη διάρκεια της μέρας προς το απόγευμα θα κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα . Χιόνια περιμένουμε στον νομό κυρίως στα βόρεια-κεντρικά-ανατολικά του νομού την Τρίτη.

attikafinal3
Ακολουθεί χάρτης εκτιμώμενων χιονοστρώσεων για το νομό Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το λεκανοπέδιο θα σημειωθεί από Δευτέρα βράδυ και προς την Τρίτη έντονη χιονόπτωση ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα. Η θερμοκρασία που θα πέσει κατακόρυφα στον νομό, δεν θα είναι αρκετή την Δευτέρα για να σημειωθεί χιονόστρωση σε υψόμετρα κάτω των 100 περίπου μέτρων. Ωστόσο την Τρίτη που η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθεί και το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων κυρίως στα κεντρικά – βόρεια και ανατολικά του νομού (περίπου προς το βράδυ) χιονοστρώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα από τα 50 περίπου μέτρα και πάνω. Ωστόσο στις περιοχές που θα βρίσκονται στο λεκανοπέδιο και θα βρίσκονται από τα 100 μέτρα και κάτω θα έχουν παροδικό μάλλον χαρακτήρα.

Η Τρίτη και η Τετάρτη θα είναι δύο μέρες με πολλές χιονοπτώσεις στα Β.Προάστεια της Αθήνας (από Γαλάτσι και πάνω περίπου) και αρκετά ανοίγματα με ήλιο στο κέντρο και νοτιότερα- δυτικότερα (με εξαίρεση τις περιοχές κοντά στο όρος Ποικίλο) πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα βορειότερα τμήματα (Μαλακάσα , Βαρνάβα , Ανατολική Αττική μέχρι Κερατέα) . Ανά διαστήματα θα υπάρχουν εξάρσεις χιονοπτώσεων που θα φτάνουν έως τον Πειραιά.
Οι χιονοστρώσεις στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρκετές και θα κρατήσουν για αρκετές ώρες (περιοχές του χάρτη με μπλε χρώμα – μωβ – έντονο μωβ άνω των 110μ) Σε υψόμετρα άνω των 180-200μ θα σημειωθούν μεγάλες χιονοστρώσεις >10cm
Πηγή: www.meteoclub.gr

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.