3 συμβουλές για τη σωστή φροντίδα του νεογέννητου μωρού σας

Είστε μανούλα ή περιμένετε με ανυπομονησία το μωράκι σας; Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη από την σωστή διατροφή μέχρι και την κατάλληλη ένδυση και την περιποίηση του νεογέννητου https://www.eurekababy.gr/fronpereip/. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές όπως από τοτι ρούχα χρειάζεται ένα νεογέννητοhttps://www.eurekababy.gr/tirouxa// μωρό, ποια διατροφή θα πρέπει να ακολουθήσετε και πως θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια του μέσα στο σπίτι. Απολαύστε αυτό το υπέροχο ταξίδι της μητρότητας και χαρείτε κάθε στιγμή με το αγγελούδι σας.

  • Διατροφή

 Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της ημέρας ένα νεογέννητο μωράκιθα χρειαστεί να τραφεί πολλές φορές. Το μητρικό ή βρεφικόγάλα συμβάλει στην ανάπτυξη του μωρού οπότε είναι απαραίτητο να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα. Για τους 6 πρώτους μήνες της ζωής τους τα μωράκια τρέφονται αποκλειστικά με γάλα. Έπειτα, μπορείτε να προσθέσετε  στα γεύματα του μωρού σας μερικές στέρεες τροφές με θρεπτικά συστατικά ώστε να αποκτήσει μια ισορροπημένη διατροφή.

  • Ρούχα:Αγορά & Καθαριότητα

Κάτι που πρέπει να προσέξει κάθε μανούλα για το νεογέννητο μωράκι της είναι η επιλογή των ρούχων και η φροντίδα τους. Τα βρεφικά και παιδικά ρούχα θα πρέπει να είναι βαμβακερά και κατάλληλα για το δερματάκι του μωρού σας. Ακόμη, θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα των γονιώνή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  και να χρησιμοποιείτε ειδικάαπορρυπαντικά για μωρά.Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα μωράκι λερώνεται αρκετάσυχνά για αυτό τον λόγο θα χρειαστείτε αρκετά φορμάκια. Επιλέξτε να αγοράσετε κορμάκια και ζιπουνάκια τα οποία θα είναι βολικά και άνετα στην εφαρμογή. Τα μωράκια αναπτύσσονται πολύ γρήγορα οπότε μην κάνετε υπερβολές στην αγορά αλλά φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα για να το αλλάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  • Ασφάλεια του μωρού

Πολλές φορές η δύσκολη καθημερινότητα που έχουν οι νέοι γονείς και το πολυάσχολο πρόγραμμα θα χρειαστεί να αφήσουν το μωράκι τους στην κούνια τους ώστε να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού ή ακόμη και να εργαστούν. Μια απαραίτητη και χρήσιμη αγορά που θα μπορούσατε να κάνετε είναι η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης του μωρού ώστε να γνωρίζεται κάθε στιγμή τι κάνει το παιδάκι σας. Η κάμερα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού θέλετε. Πολλοί τη χρησιμοποιούν πάνω από το κρεβατάκι του μωρού ή μέσα στο δωμάτιο του. Στα βρεφικά καταστήματα θα ταβρείτε με την ονομασία babymonitorόπου και μπορείτε να επιλέξετε διαφορά ασύρματα συστήματα τα οποία σας δίνουν και την δυνατότητα να μιλάτε στο μωράκι σας όσο βρίσκεστε μακριά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.