6χρονος που χάθηκε στο δάσος σώθηκε χάρη στην τεχνολογία νυχτερινής όρασης


Χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας σώθηκε ένα εξάχρονο αγόρι στο Οντάριο του Καναδά, όταν χάθηκε στο δάσος που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου. Η πανικόβλητη μητέρα επικοινωνεί με την αστυνομία αναφέροντας την εξαφάνιση του 6χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες.

«Αγνοείται εδώ και 45 λεπτά, τον ψάχνουμε παντού», ακούγεται να λέει η μητέρα, πιθανολογώντας ότι το παιδί χάθηκε στο δάσος που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας, ενώ την ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε λίγο πρόκειται να σκοτεινιάσει.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστικό: Ο μεγαλύτερος εν ζωή πολεμιστής του Έπους του ’40 (φωτό & βίντεο)

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Οντάριο με τη βοήθεια υπερύθρων νυχτερινής όρασης, δείχνει μία μικρόσωμη φιγούρα να έχει ξαπλώσει και την επικοινωνία που έχει με τη μονάδα διάσωσης.

Με τη βοήθεια τεχνολογίας λέιζερ και νυχτερινής όρασης από το ελικόπτερο, οι αξιωματικοί καταφέρνουν να έρθουν σε επαφή με το αγόρι.

«Τον φέρνουμε πίσω, μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση», ακούγεται να λέει ο αξιωματικός ενώ ακούγεται και ο αναστεναγμός του πιλότου.

Δείτε ακόμα:  Έκτακτο: Αναβάλλονται οι ενημερώσεις για τον κορονοϊό!

«Υπέροχα, αγόρια». Canadian boy rescued by police using night vision from a helicopter, by Amanda Watts, CNNi

cnn.gr