Η ΚΟΒ Μαραθώνα χαιρετίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων και της νεολαίας κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα από τις αρχές του 2015 έχουν καταγγείλει την απόφαση της Περιφέρειας να συνεχίσει την κατασκευή των έργων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού και τη Δημοτική αρχή που κάνει πλάτες στην κυβέρνηση.

Με παρεμβάσεις τους τόνιζαν ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις. Σημείωναν, επίσης, την υποκρισία της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΛΑΕ στην Περιφέρεια, που από τη μία προσκυνάει συνειδητά την πολιτική της ΕΕ και, από την άλλη, δικαιολογείται ότι προχωρά στην κατασκευή του έργου για να μη «χάσει πόρους και κονδύλια» ,δεν έχει όρια.

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στον Δήμο Μαραθώνα, κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας μονοπωλιακά συμφέροντα, γίνονται σε μία χρονική περίοδο που νέα αντεργατικά μέτρα παίρνονται από την κυβέρνηση και την ΕΕ σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας, και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες του Δήμου μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι, εκτός, από τις καταστροφικές συνέπειες του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, το νέο πολυνομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 15-01-18, από τη Βουλή, θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μας και τη ζωή των γονιών τους.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα από τον Μάη του 2017 είχε καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε σχέση με το ΧΥΤΑ του Γραμματικού που όλες μαζί οι παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι απέρριψαν υπερψηφίζοντας, ταυτόχρονα, την απευθείας ανάθεση για τη σύνταξη μελέτης και τη συνέχιση με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, των εργασιών. Με άλλη μία απόφασή τους, την 6η σε δύο χρόνια, κορόιδεψαν τους κατοίκους που ήθελαν να αγωνιστούν παίζοντας το παιχνίδι ΕΕ, Περιφέρειας, Δημάρχου, βοηθώντας με τις αποφάσεις τους να προχωρήσουν τα έργα.

Κάποιοι, σήμερα, σαν τους «απατημένους συζύγους», είτε από τους Ψινάκη και Δούρου, είτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού το προηγούμενο διάστημα έσπειραν απατηλές ελπίδες, ότι θα τους έλυναν τα προβλήματα με τα ΧΥΤΑ ή τα προβλήματα τοπικά και γενικότερα, ανακάλυψαν τώρα τον δρόμο του αγώνα, δρόμο που ποτέ δεν πίστεψαν και ούτε σήμερα πιστεύουν.

Η ΚΟΒ Μαραθώνα του ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων και της νεολαίας της περιοχής μας και τους καλεί να περιφρουρήσουν τις δραστηριότητές τους από όποιες προβοκάτσιες επιχειρηθούν το επόμενο διάστημα.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

-Να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα έργα στον ΧΥΤΑ Γραμματικού
-Ενιαίο εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων
-Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα για τη λειτουργία όλων των μονάδων και προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων με μόνιμη σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων
-Η αποκομιδή των απορριμμάτων να παραμείνει στις υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες με πλήρη εκσυγχρονισμό του πάγιου και κινητού εξοπλισμού
Μέτωπο κατα της οδηγίας της ΕΕ 2008\98 και του ν.4042\12 που στέλνει ζεστό χρήμα στις τσέπες των μονοπωλίων
-Μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης απορριμμάτων και της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο θέμα

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ζήτημα πάλης του λαϊκού κινήματος γιατί αφορά πρώτα από όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων και ειδικά των κατοίκων του λεκανοπέδιου της Αττικής.

Κ Ο Β Μαραθώνα του ΚΚΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.