Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Στόχος η παραπέρα ανάπτυξη του διεκδικητικού ρόλου των Συλλόγων Γονέων

Με στόχο την παραπέρα ανάπτυξη του διεκδικητικού ρόλου των Συλλόγων Γονέων, που αποτελούν το βασικό κύτταρο του γονεϊκού κινήματος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιούνη το ετήσιο τακτικό απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 31 Ενώσεις Γονέων της Αττικής.

Βασικός στόχος της Ομοσπονδίας εξακολουθεί να είναι το ενιαίο, δωρεάν δημόσιο και υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο, που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά, θα τα φέρνει σε επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες μέσω σύγχρονων υποδομών, ένα σχολείο που θα το αγαπούν τα παιδιά.

Στο Συνέδριο, από τις ομιλίες των αντιπροσώπων, μεταφέρθηκε η πείρα από τις διεκδικήσεις που έγιναν κατά τόπους και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τόσο από την Ομοσπονδία όσο και μεταξύ των Ενώσεων.

Στην εισήγηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας έγινε απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε, εκτιμώντας πως η κατάσταση τόσο στα σπίτια μας όσο και στα σχολεία μας έχει γίνει ακόμα χειρότερη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μονιμοποιεί την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, παγιώνει τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις διπλές και τριπλές αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζοντας ολοένα και περισσότερο το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας.

Με νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τη μια κατάργησε τα ΚΕΔΔΥ, τους ΣΣΝ, τα ΚΕΣΥΠ και τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ και στη θέση τους δημιούργησε τα ΚΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής μπροστά στην εξοικονόμηση χρημάτων και από την άλλη θέσπισε «στα λόγια» την 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αφού κανένα κονδύλι δεν προβλέφθηκε για τον σχεδόν διπλασιασμό των παιδιών που θα την παρακολουθήσουν. Την ίδια στιγμή, αδιαφορεί για την ουσιαστική ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφ’ ενός μεν κατηγοριοποιώντας τα παιδιά σε β’ διαλογής, αφετέρου δε δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων που αυτά παρακολουθούν.

Το κτιριακό πρόβλημα εξακολουθεί και ταλανίζει το σύνολο σχεδόν των σχολείων της Αττικής, με σχολεία ασυντήρητα και ορισμένες φορές επικίνδυνα (βλ. 4ο Δημοτικό Βύρωνα) χωρίς αντισεισμικές μελέτες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ανέπτυξε σοβαρή δράση τη χρονιά που πέρασε, διεκδικώντας ένα καλύτερο σχολείο, με συνεχείς κινητοποιήσεις και συναντήσεις με φορείς για όλα τα παραπάνω προβλήματα. Συνέβαλε από τη μεριά της στην ανάπτυξη διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων από τις Ενώσεις για θέματα όπως το κτιριακό (Περιστέρι – Βύρωνας, 3ο και 4ο Αθήνας), της εγκληματικότητας (Α. Λιόσια), της Ειδικής Αγωγής (Αγ. Παρασκευή – Χαλάνδρι), του φασισμού (Κηφισιά) και των ναρκωτικών (Κηφισιά – Καλλιθέα – Πέραμα), της υγείας των παιδιών (καζάνια – Πέραμα, ΧΥΤΑ – Α. Λιόσια). Συμμετείχε στην καμπάνια της ΕΕΔΥΕ «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα: Γιατί γίνονται πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί σκοτώνονται οι λαοί για τα αφέντη το φαΐ;».

Για τον επόμενο χρόνο θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην παραπέρα ανάπτυξη του διεκδικητικού ρόλου των Συλλόγων Γονέων, που αποτελούν το βασικό κύτταρο του γονεϊκού κινήματος.

Η εισήγηση του ΔΣ υπερψηφίστηκε από το σώμα του Συνεδρίου και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για την απαγόρευση τοποθέτησης καμερών στα σχολεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.