Το Μυστικό «Νεκροταφείο» Κλεμμένων Αυτοκινήτων στην Ανατολική Αττική (φωτό & βίντεο)

Στο 59ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, βρίσκεται ένα μικρό και σχετικά δύσβατο μονοπάτι.

Το «αγκαλιάζουν» απόκρημνα, απειλητικά βράχια – στο χρώμα του σουηδικού ξύλου και αν το ακολουθήσεις θα βγεις στον κόλπο των Λεγρενών. Απέναντι βρίσκεται το νησάκι Πάτροκλος.

Η τοποθεσία είναι σχετικά άγνωστη στους λουόμενους, αλλά στην κοινότητα των ερασιτεχνών δυτών αρκετά δημοφιλής. Ο λόγος είναι ο μοναδικός βυθός του, καθώς στα 30 μέτρα βάθος, κρύβεται ένα νεκροταφείο αυτοκίνητων!

Δεκάδες κουφάρια αυτοκινήτων έχουν γίνει ένα με το βυθό, δημιουργώντας μια παράταιρη εικόνα. Το σημείο αποτελεί ατραξιόν για τους δύτες και έχει πάρει το όνομα «θέση Αυτοκίνητα».

Πως όμως κατέληξαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα στον πάτο του βυθού; Η απάντηση ίσως να κρύβεται στην παρανομία. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την αναζήτηση κλεμμένων ΙΧ, είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα να είναι κλεμμένα. ‘Όπως εξηγούν, τέσσερα είναι τα επικρατέστερα σενάρια: αυτοσχέδιες κόντρες, κλοπή για ανταλλακτικά, κλοπή για αξιόποινη πράξη (π.χ. ληστεία) και «απαγωγή ΙΧ». Στην πρώτη περίπτωση, αφού οι κλέφτες «έγδυσαν» τα αυτοκίνητα αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά τα οποία πώλησαν στη αγορά μεταχειρισμένων, ξεφορτώθηκαν ότι δεν χρειάζονταν ή δεν είχε αξία. Πιθανώς έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στο βυθό υπάρχουν σκελετοί αυτοκινήτων. Η δεύτερη εκδοχή είναι να συμμετείχαν τα εν λόγω αυτοκίνητα σε παρανομίες. Δηλαδή να χρησιμοποιήθηκαν είτε σε ληστεία ή ακόμα και σε δολοφονία και οι δράστες να τα «έστειλαν» στον πάτο με τα ψάρια για να σβήσουν τα ίχνη τους. Και αν ισχύει αυτό το σενάριο, ορθώς έπραξαν καθώς κανείς δεν τα έχει αναζητήσει.

Παλαιότεροι αξιωματικοί στηρίζουν μία τρίτη εκδοχή ως την πιο πιθανή. Λόγω της προχωρημένης «σήψης» των αυτοκινήτων, που μαρτυρά μεγάλη παραμονή κάτω από τη θάλασσα, υπενθυμίζουν τη «μόδα» απαγωγής ΙΧ που στη συνέχεια οι δράστες ζητούσαν λύτρα. Πριν λίγα χρόνια, οι κλέφτες είχαν γίνει ακόμα πιο ευρηματικοί, καθώς έκλεβαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έβρισκαν τον ιδιοκτήτη. Έπειτα επικοινωνούσαν μαζί του και ζητούσαν λύτρα για να του το επιστρέψουν. Κάποιοι πλήρωναν και έπαιρναν πίσω τα αυτοκίνητά τους. Όσοι όμως δεν πλήρωναν, οι κλέφτες εξαφάνιζαν τα πειστήρια του εγκλήματος στη θάλασσα.

Το τέταρτο σενάριο θέλει τα αυτοκίνητα που κάνουν σήμερα παρέα στα ψάρια στον όρμο Λεγρενών, να βρέθηκαν εκεί ύστερα από κακό χειρισμό των οδηγών. Δεν αποκλείεται να συμμετείχαν σε αυτοσχέδιες κόντρες και λόγω της κλειστής και επικίνδυνης στροφής στο 59ο χλμ της λεωφόρου, να έχασαν τον έλεγχο.

Σίγουρα πάντως το τουμπαρισμένο καινούργιο τζιπ μάρκας TOYOTA, που βρήκαν πριν μερικούς μήνες οι δύτες στην παραλία και όχι στον βυθό του όρμου, προκάλεσε αρκετά ερωτήματα. Το όχημα δεν έφερε πινακίδες και κανείς δεν το αναζήτησε.

vice.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.