Μαρκόπουλο: Μαθητές κάνουν μάθημα σε κοντέινερ από το 2009

Mαθητές, κάνουν μάθημα σε σχολείο που έχει αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ. Η κατάσταση αυτή, ήταν προσωρινή, αλλά συνεχίζεται από το 2009. Σήμερα, οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου, έχουν προχωρήσει σε συμβολική αποχή από τα μαθήματα.

Ο σύλλογος γονέων είχε κάνει αίτημα από το 2015 για να γίνουν μετρήσεις κι έρευνες για ρυπογόνες ουσίες κι έλαβε την έγκριση. Ενημερώθηκαν όλοι, πήραν τις εγκρίσεις, ωστόσο, δύο μέρες πριν πάνε οι ερευνητές για τις μετρήσεις, η αντιδήμαρχος μπλόκαρε τη διαδικασία με έγγραφό της, το οποίο κοινοποιήθηκε στους γονείς και στο σχολείο.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι πηγαίνουν από τον Άννα στον Καϊάφα κι ακόμα τα παιδιά τους κάνουν μαθήματα στα κοντέινερ. «Από το 2009 κάνουμε μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ, τα οποία φυτεύτηκαν σε μία νύχτα. Το 2015 κάναμε το αίτημα και τελικά καταφέραμε να έρθουν να κάνουν μετρήσεις το 2018, ωστόσο, αν και στείλαμε τις μελέτες και τα αποτελέσματά τους στους αρμόδιους φορείς τα παιδιά κάνουν ακόμα μάθημα στα κοντέινερ, τα οποία έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής. Είδαμε κάποια δυσμενή αποτελέσματα σε αίθουσες σαν κι αυτές σε σχολεία σε Χαλκιδική και Πιερία και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου, Βαλάντης Γαλανάκης.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.