Επιτροπή Πληγέντων Περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι: Έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τις πληγείσες περιοχές

Με αφορμή την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική επιχειρείται βίαιη αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι όπως αυτή έχει θεσμοθετηθεί από δύο Διατάγματα (456/Δ/1985 και 199/Δ/2003), τα οποία αγνοούνται επιδεικτικά.

Λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις από τους αρμοδίους για διαπλατύνσεις οδών διαστάσεων “Λεωφόρων” χωρίς την ενημέρωση και την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων όπως προβλέπει σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες στο Κόκκινο Λιμανάκι είναι αντίθετοι με τις βίαιες αυτές αλλαγές, που ουσιαστικά θα αλλοιώσουν δραματικά τον χαρακτήρα της περιοχής.

Το ίδιο συνέβη στην περίπτωση του Αεροδρομίου των Σπάτων και των διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου όπου άλλαξε βίαια ο χαρακτήρας των δύο περιοχών.

Στις μονομερείς αποφάσεις των αρμοδίων αντιπροτείνουμε ενημέρωση των κατοίκων.

Ζητούμε την άμεση ανάρτηση της μελέτης και την επαρκή αιτιολόγηση τόσο των διαπλατύνσεων όσο και του συνολικού σχεδιασμού της περιοχής.

Όσον αφορά τη μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ -ΟΛΡ της χερσαίας ζώνης λιμένα (περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι) προς τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, γίνεται γνωστό ότι ουδέποτε έχει μεταβιβαστεί η κυριότητα των ιδιοκτησιών και δεν έχει υλοποιηθεί η απαλλοτρίωση των εκτάσεων.

Επιτροπή Πληγέντων της Περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι

Τηλ. 6941480208

[email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.