Tάσος Σταυρίδης: “Η σπουδαιότητα των δημοτικών εκλογών”

Οι δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα οι επερχόμενες εκλογές είναι μεγάλης και βαρύνουσας σημασίας. Είναι η αμεσότερη και πιο αναγνωρίσιμη μορφή εξουσίας προς τον πολίτη, γιατί επιβάλλεται, η γρήγορη λήψη και επίλυση των προβλημάτων. Οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής, πρέπει να είναι χωρίς διάκριση, κοντά στο δημότη.

Παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του δημότη με ματιά καθαρή, απαλλαγμένη από μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάτι που είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί από τους ανθρώπους που τον επέλεξαν.

Χρειάζεται αντικειμενική αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, ακόμη και αν χρειαστεί κάποιες φορές να γίνουν πράγματα αντίθετα στην κοινή πεποίθηση κάποιων ανθρώπων που έχουν εμποτιστεί με τη νοοτροπία του ρουσφετιού και της ευνοιοκρατίας. Και αυτό γιατί ενώ κανείς δεν γνωρίζει το κλειδί για την επιτυχία, σίγουρα το κλειδί για την αποτυχία είναι να προσπαθήσεις να τους ευχαριστήσεις όλους.

Οι δράσεις της νέας δημοτικής αρχής –ενδεικτικά και όχι περιοριστικά- θα πρέπει να έχουν ως κύριο άξονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη δημιουργία έργων υποδομής, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, τη διαφάνεια στην διαχείριση κονδυλίων καθώς και τη δημιουργία μονάδων αλληλεγγύης με μόνο κριτήριο το συμφέρον του δήμου και των δημοτών.

Πάνω από όλα χρειάζεται σχέδιο και κοστολογημένο πρόγραμμα καθώς και ρεαλιστική γνώση της επίλυσης των προβλημάτων και της χάραξης σωστής στρατηγικής.

Τα βασικά κριτήρια που θα διαμορφώσουν την επιλογή μας, δεν θα πρέπει να είναι αγκυλωμένες τακτικές και συνειδήσεις αλλά η διάθεση για προσφορά που θα διαμορφώνεται και θα επιδεικνύεται μέρα με τη μέρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της χρειάζεται να έχουν παιδεία. Παιδεία, τόσο σε επίπεδο μόρφωσης όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Με μπόλιασμα των τοπικών κοινωνιών με αξίες και ιδανικά. Η επένδυση και ανάδειξη στις αξίες και τα ιδανικά είναι η βασική δουλειά της αυτοδιοίκησης που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης.

Εν όψει λοιπόν, των δημοτικών εκλογών θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσουν προτάσεις και όχι αφορισμούς και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του να έχει καθαρό περιβάλλον, σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά του, ΚΑΠΗ για τους γονείς του, πάρκα, φωτισμό, δημοτική συγκοινωνία, προτάσεις πολιτισμού και αθλητισμού, και κυρίως χρηστή διοίκηση και διαφάνεια.

Στο κάτω–κάτω ο δημότης, δικαιούται μία κοντινή μορφή εξουσίας με σχέδιο, όραμα και στρατηγική. Δεν είναι μακριά του, μπορεί να την έχει, να είναι δίπλα του. Ας επιλέξει με το μυαλό για τον τόπο του…

Τάσος Σταυρίδης

Πολιτικός Μηχανικός, υποψήφιος Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου με τη “Σύγχρονη Πολιτεία” του Βαγγέλη Μπουρνούς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.