Φωτιά Εύβοια: Στις φλόγες το χωριό Μακρυμάλλη

Στις φλόγες παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη στην Εύβοια το οποίο εκκενώθηκε πριν από λίγο. Αγωνία για κατοίκους που έμειναν πίσω.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, αποχωρούν από το σημείο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στο χωριό κόπηκε και το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υδροφόρες να ανεφοδιαστούν. Η εκκένωση έγινε με πούλμαν και του στρατού.

Οι φλόγες έχουν ύψος πλέον των 30 μέτρων σύμφωνα με τα όσα μεταδιδει ο ΣΚΑΙ. Ο πυκνός καπνός δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να παρέμβουν.

https://www.facebook.com/skaigr/videos/2287297238252935/

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε νωρίτερα, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Στα Ψαχνά Ευβοίας βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικό κλιμάκιο της Δνσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτ. Αναγκών. Ενεργοποιήθηκαν Εθελοντικές Ομάδες ΠΠ της περιοχής και ενισχύονται οι δυνάμεις Πολ. Προστασίας στο μέτωπο της φωτιάς. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.

Ο καπνός δυσχεραίνει πολύ το έργο των εναέριων μέσων που δεν μπορούν να ρίξουν νερό από πολύ κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά παρ’ όλα αυτά οι πιλότοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζουν το επικίνδυνο έργο τους.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.