Συνεχίζονται οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων στην περιοχή “Λουτρό” Παλλήνης

Συνεχίζεται η διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή “ΛΟΥΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ”.

Κάποιος – κάποιοι, προχωρούν σε αυτή την απεχθή πράξη δολοφονώντας αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα αλλά και δημιουργώντας συνθήκες κινδύνου ακόμα και για μικρά παιδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι πράξεις ποινικά κολάσιμες (άρθρο 16 του Νόμου 4039/2012) και τιμωρούνται με φυλάκιση έως 2 έτη και πρόστιμο 30.000 ευρώ ανά ζώο. Το αδίκημα αυτό δε ανήκει στην κατηγορία των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων οπότε οι συμπολίτες μας παρακαλούνται καταγγέλουν αμέσως οτιδήποτε πέσει στην αντίληψη τους, ακόμα και την παραμικρή ένδειξη.

Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή αφού τα δηλητηριασμένα δολώματα μπορούν να σκοτώσουν οτιδήποτε ζωντανό με ιδιαίτερα οδυνηρό θάνατο. Καταγγελίες μπορούν να γίνονται είτε στην αστυνομία (100), είτε το γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου, (2106604725) είτε στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο (‎6971703944) είτε το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης (210 6615900).

Επίσης παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Ο Δήμος μας δεν αρκείται μόνο στα μηνύματα ευαισθητοποίησης αλλά ζητά πλέον την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας για την αποκάλυψη του αδίστακτου δράστη ή δραστών, που συνεχίζουν ατιμώρητα και ύπουλα, να εγκληματούν και να προσβάλουν την ίδια την ανθρωπότητα.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι, όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα (το οποίο μπορεί να έχει συνέπειες απέναντι και σε οποιοδήποτε έμβιο πλάσμα), ο Δήμος ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ, απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.