Νίκος Καντερές: Αρκετά βροχερό το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου

Την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού θα έχουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης αρχικά στη δυτική Ελλάδα. Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από θαλάσσια περιοχή της Λιβύης κινείται προς τη χώρα μας, που θα δώσει βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Πελοπόννησος κυρίως, τα νησιά του Ιονίου , η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και οι Κυκλάδες θα επηρεαστούν στο παραπάνω 48άωρο και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα για να σταματήσουν το πρωί της Δευτέρας.

Η Ήπειρος. η Μακεδονία. η Θράκη και το βόρειο Αιγαίο δεν θα επηρεαστούν, ενώ η Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο όχι σημαντικά. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρκετά βροχερός την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα βελτιωθεί.

Στην Αθήνα το μέσο ύψος βροχής για το Σεπτέμβριο είναι 15 χιλιοστά. Στο 48άωρο προβλέπεται διπλάσιο και ίσως τριπλάσιο ύψος βροχής! Το μεγαλύτερο ύψος βροχής που καταγράφηκε σε ένα 24ωρο ήταν 74 χιλιοστά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει στο διήμερο πτώση, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και λιακάδες θα υπερτερήσουν στη άλλη εβδομάδα, καθώς δεν προβλέπεται άλλη μεταβολή.

Νίκος Καντερές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.