Πεζοπορικές εξορμήσεις με την υπογραφή της Εταιρείας Γενικού Τουρισμού “Timothy’s Family”

Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική ευκαιρία για να ασκηθούμε, να αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα, να γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να κάνουμε νέες παρέες.

Με σχετικά απαραίτητο εξοπλισμό (μποτάκια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, μπατόν πεζοπορίας και κατάλληλα ρούχα), μπορούν όλοι να περπατήσουν σε όμορφα μονοπάτια με ήπιες πεζοπορίες. Να γνωρίσουν τη μαγεία του δάσους, να ακούσουν τους ήχους, να αισθανθούν τη μυρωδιά, να δουν τη χλωρίδα και πανίδα, καθώς και να απολαύσουν μία ωραία διαδρομή.

Βασική προϋπόθεση όλων των συμμετεχόντων είναι η καλή φυσική κατάσταση και η θετική διάθεση. Η πεζοπορία είναι συνδυασμός σωματικής άσκησης και ψυχικής ευεξίας.

Η ομάδα πεζοπόρων θα συνοδεύεται πάντα από πιστοποιημένο συνοδό βουνού, με την κατάλληλη κατάρτιση από Δημόσιο ΙΕΚ και πολυετή εμπειρία στην ειδικότητα αυτή, με γνώσεις πρώτων βοηθειών για τη ασφάλειά σας.

Πεζοπορική Εξόρμηση στους Δελφούς – Χρισσό, Μονοπάτι Κίρρα – 11.10.2020

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ καθ’οδόν. Άφιξη δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και ξεκινάμε από υψόμετρο 550 μ. Κατηφορίζουμε στην κοιλάδα του Πλείστου ποταμού, στο Κρισαίον Πεδίο. Στο δρόμο μας συναντάμε το κανάλι του Μόρνου που διασχίζει ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής, ξεκινάει από την τεχνητή λίμνη στο Λιδωρίκι και καταλήγει στη λίμνη Υλίκη, από την οποία υδρεύεται η περιοχή της Αθήνας. Άφιξη στο χωριό Χρισσό. Το μονοπάτι είναι βατό, εύκολο και με ήπια κατηφορική κλίση, με χαμηλή βλάστηση και υπέροχη θέα στον κάμπο της Άμφισσας το λεγόμενο «δελφικό τοπίο». Στο χωριό υπάρχει δυνατότητα, για όσους δεν θέλουν να συνεχίσουν την πεζοπορική διαδρομή, να επισκεφτούν το Λαογραφικό Μουσείο και να πιούν ένα καφεδάκι στα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Στη συνέχεια θα μεταβούν με το πούλμαν στην παραλία της Ιτέας μέχρι να έρθουνε και οι πεζοπόροι, οι οποίοι θα συνεχίσουν το μονοπάτι. Όσοι συνεχίσουμε στο αρχαίο μονοπάτι, έξω από το Χρισσό θα συναντήσουμε την Ακρόπολη του Χρισσού και το εκκλησάκι Άγιος Χαράλαμπος. Έχοντας υπέροχη θέα στο Χρισσό και τους Δελφούς, την Αράχωβα πίσω και την περιοχή της Άμφισσας στα δεξιά μας, μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, μέσα στους ελαιώνες της Άμφισσας, σε ίσιωμα πλέον και για μισή ώρα, μέχρι τα πρώτα σπίτια του παραθαλάσσιου οικισμού Κίρρα, επίνειο των Δελφών. Εδώ θα μας παραλάβει το πούλμαν και θα συναντήσουμε και την πρώτη ομάδα. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής και άφιξη με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πληροφορίες:

Είναι το μονοπάτι που ένωνε το λιμάνι της αρχαίας Κίρρας με το μαντείο των Δελφών. Από εκεί ξεκινούσαν οι πομπές των ιερέων που ανέβαιναν για να τιμήσουν τους θεούς στο ιερό των Δελφών. Επίσης, ήταν το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι και οι προσκυνητές που πήγαιναν στην Πυθία για να πάρουν το χρησμό της, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στο Κρισαίον Πεδίο ήταν ο μυθικός ιππόδρομος και εκεί γίνονταν οι αγώνες τα Πύθια.

Τύπος Πεζοπορικής Εκδρομής:

  • Διάρκεια Πεζοπορίας: 4 ώρες
  • Υψομετρική Διαφορά: +/- 550 μ.
  • Βαθμός Δυσκολίας: 1
  • Μήκος Διαδρομής: 10 χλμ.
  • Τύπος Διαδρομής: διάσχιση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

Εξοπλισμός:

  • Πεζοπορικά μποτάκια (για περπάτημα σε δύσβατο έδαφος – αντιολισθητικές σόλες).
  • Αδιάβροχο/αντιανεμικό.
  • Σακίδιο για την μεταφορά, με όλα τα απαραίτητα στην πλάτη μας.
  • Καπέλο.
  • Για την άνετη πεζοπορία και την καλύτερη ισορροπία, προτείνουμε χρήση μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας).
  • Μπουκάλι με νερό και κάποια ελαφριά σνακ.
  • Δεύτερο σετ ρούχων (θα παραμείνει στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).

Αναχώρηση:

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020
Μονοήμερη
25 €

Περιλαμβάνονται:

  • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός (πιστοποιημένος συνοδός βουνού) της Εταιρείας μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: [email protected]

Πιστοποιημένος συνοδός βουνού

Η ομάδα πεζοπόρων θα συνοδεύεται πάντα από πιστοποιημένο συνοδό βουνού, με την κατάλληλη κατάρτιση από Δημόσιο ΙΕΚ και πολυετή εμπειρία στην ειδικότητα αυτή, με γνώσεις πρώτων βοηθειών για τη ασφάλειά σας.

Ο συνοδός θα είναι στη διάθεση όλων, για κάθε ενημέρωση σχετικά με τις διαδρομές, τον καιρό και ότι άλλο χρειαστεί (πλήρη στοιχεία κάθε διαδρομής θα δίνονται κατά περίπτωση).

Ο κάθε συμμετέχων οφείλει να συνεργάζεται με τον οδηγό βουνού και να ακολουθεί τις οδηγίες του, ενώ συμμετέχει αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

Ο συνοδός βουνού έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα κάθε εξόρμησης με στόχο την ασφάλεια των πεζοπόρων (πχ: καιρικά φαινόμενα, κατάσταση μονοπατιών κ.ά.).

Σας περιμένουμε μαζί μας,
για να ζήσετε μοναδικές πεζοπορικές εμπειρίες!!!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.