“Σήμα” Μητσοτάκη για click away και ψώνια για ρούχα με ραντεβού

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της επιτροπής την Παρασκευή, αλλά εκτίμησε ότι έχει έρθει η ώρα για να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα. Αισιόδοξος για τουρισμό και εμβολιασμό.

Την επιστροφή του click away και τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

“Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα για να μπορέσει να λειτουργήσει το click away ή έστω στα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπαίνουν πελάτες με ραντεβού” είπε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ξεκάθαρα ποια είναι η επιθυμία της κυβέρνησης και επιβεβαιώνοντας όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

“Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στην επιτροπή τι θα αποφασίσει. Θα πω μόνο ένα πράγμα: Ότι αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε με click away”, δήλωσε μάλιστα με νόημα ο κ.Μητσοτάκης.

Παραδέχθηκε ότι το click away δούλεψε καλύτερα για ορισμένους κλάδους ενώ δεν απέδωσε για παράδειγμα στον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης και σημείωσε: “Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτό γιατί δεν είμαστε εκτός πραγματικής οικονομίας και αγοράς. Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς όλα τα εφόδια και τα δεδομένα ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και πιστεύω ότι την Παρασκευή θα λάβουν τις αποφάσεις τους με βάση αυτά τα δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «θα συνεχιστεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή όσο χρειάζεται για να στηρίξουμε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ανάγκη, που θα δούνε μεγάλη πτώση του τζίρου τους». Ανέφερε επίσης ότι «θα υπάρχει καινούργιο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” το οποίο θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να λάβουν μία σημαντική οικονομική υποστήριξη για να μπορούν να πληρώνουν τα δάνειά τους».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η επιτροπή δεν εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, αλλά παραδέχθηκε ότι υπήρχαν μεμονωμένες φωνές επιστημόνων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην επιβάλει καραντίνα στη συμπρωτεύουσα νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊου αλλά και τις προοπτικές του τουρισμού το καλοκαίρι του 2021.

“Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε επαρκέστατα εμβόλια. Ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση για εμβολιασμό που θα υπάρχει. Η δυσκολία είναι αυτή τη στιγμή που έχουμε λιγότερα εμβόλια, γι’ αυτό και υπάρχει μια σταδιακή αύξηση του εμβολιασμού και του αριθμού των εμβολίων που γίνονται ημερησίως, προκειμένου να κατανείμουμε με έναν λογικό τρόπο τα εμβόλια τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι το Φεβρουάριο θα δημιουργηθούν επιπλέον τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα εμβολιάζυον καθημερινά 20.000 άτομα.

ws247.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.