Δωρεάν rapid test κάθε εβδομάδα για όλους – Πώς θα γίνονται στο σπίτι

Ένα rapid test την εβδομάδα για τον κορωνοϊό, δωρεάν, θα μπορούν να κάνουν στο εξής οι πολίτες, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό, παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο.

Η απόφαση ελήφθη ώστε να υπάρξει καλύτερος έλεγχος της πανδημίας και να μπορέσει η χώρα, εντός του Απριλίου, να οδηγηθεί συντεταγμένα σε ένα άνοιγμα της αγοράς.

Κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα test την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα το μήνα, το οποίο θα παίρνει από το φαρμακείο, χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση, καθώς θα αρκεί μόνο ο αριθμός ΑΜΚΑ του κάθε ασφαλισμένου.

Τα rapid τεστ θα μπορούν να γίνονται στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται η συμβολή ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Σε ορισμένα το δείγμα λαμβάνεται από τη μύτη, σε άλλα από το στόμα, ενώ το αποτέλεσμα βγαίνει σε μόλις 15 με 30 λεπτά.

Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες, αφού δυνητικά τα rapid test μπορούν να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια την εβδομάδα.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία, αλλά και την ακριβή ημερομηνία έναρξης του μέτρου, αναμένεται να δοθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

star.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.