Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – «Ένα Επίκαιρο Μάθημα Ζωής»

Αγαπητοί Γονείς, Πάνε 200 χρόνια από τότε που χαράχθηκε ανεξίτηλα, μία από τις σημαντικότερες στιγμές της πρόσφατης Ελληνικής Ιστορίας, 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, για να αποτινάξει την τότε κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μια επανάσταση που αρχικά ξεκίνησε από τους φτωχούς και καταπιεσμένους Έλληνες, εναντίον των Οθωμανών Μπέηδων (ανώτερος διοικητικός τίτλος, ιεραρχικά αμέσως κάτω από τον Πασά) και αρκετών Κοτζαμπάσηδων (πλούσιοι Έλληνες που συνεργάζονταν με τους Τούρκους και ασκούσαν σε τοπικό επίπεδο τη διοίκηση των ραγιάδων…). Οι δεύτεροι (κοτζαμπάσηδες) στην συνέχεια της επανάστασης και βλέποντας ότι η σπίθα του Αγώνα είχε γίνει μια τεράστια φωτιά που είχε εξαπλωθεί παντού με μεγάλη επιτυχία, προσχώρησαν και αυτοί στην πλευρά των υπολοίπων εξεγερμένων Ελλήνων και βοήθησαν στον αγώνα αυτό.

Είναι ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης του Έθνους μας, μια αντίσταση του απλού Λαού, ενάντια στους κατακτητές και στις εκάστοτε εξουσίες και δυνάμεις που υπάρχουν σε κάθε εποχή.

Ένα παράδειγμα θυσίας, αντίστασης και επιμονής προς έναν στόχο, που δεν είναι άλλος από έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Γλώσσα και ο Πολιτισμός που έφτασαν μέχρι εμάς, είναι ποτισμένα με πολύ αίμα και θα πρέπει να παραδοθούν στις επόμενες γενιές, τουλάχιστον στο επίπεδο που τα παραλάβαμε, κάτι το οποίο δεν είναι αυτονόητο και αυτόματο.

Σήμερα τα αγαθά αυτά απειλούνται καθημερινά, πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε διαρκώς και δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του δικού μας αγώνα σήμερα, γιατί αλλιώς δεν σεβόμαστε τις θυσίες και το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας.

Ας δώσουμε όλοι μας την υπόσχεση ότι οποιοσδήποτε, εντός και εκτός της πατρίδας μας, προσπαθήσει να μειώσει έστω και στο ελάχιστο την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Γλώσσα και τον Πολιτισμό μας, θα μας βρει απέναντι μαχόμενους για τα αγαθά αυτά.

Γιατί η Ελευθερία, η Δημοκρατία,
η Γλώσσα και ο Πολιτισμός μας,
είναι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.