Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες φρίκης από αθλητές της Ενόργανης Γυμναστικής

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι τρομερές καταγγελίες που περιλαμβάνει η επιστολή 22 αθλητών της Ενόργανης Γυμναστικής.

Οι καταγγελίες των αθλητών που περιγράφουν μια «κόλαση» από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματική, λεκτική αλλά και ψυχολογική βία από προπονητές σε μικρά παιδιά, μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας, Απόστολος Ανδρέου.

Στο σοκαριστικές καταγγελίες, αναφέρεται ότι προπονητές για να συνετίσουν τους ανήλικους αθλητές – τριες, τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι αθλητές, οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, ενώ προπονητές παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα προειδοποιούσαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.