Μπουρνούς στο iRafina: Ο καταρράκτης του Βαλανάρη δεν ανήκει στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Επιστολή απέστειλαν οι κάτοικοι από το Ντράφι στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το iRafina.gr, σχετικά με τον καταρράκτη του Βαλανάρη.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς ο οποίος μας ανέφερε…

Παρακολουθώ και συμμετέχω προσωπικά στην ανησυχία των κατοίκων της περιοχής – ιδίως της δημοτικής ενότητας Πικερμίου – σχετικά με την προστασία του οικοσυστήματος των καταρρακτών του Βαλανάρη, που τελευταία παρουσιάζει μεγάλη και ανεξέλεγκτη επισκεψιμότητα.

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν γίνεται αντιληπτό ότι το οικοσύστημα αυτό ανήκει ξεκάθαρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Πεντέλης και ουδεμία σχέση έχει με τη διαχείριση που ανήκει σε ευθύνη της διοίκησης Ραφήνας-Πικερμιου.

Τα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σταματούν ξεκάθαρα στα όρια του εντός σχεδίου οικισμού του Ντραφίου και η εκτός σχεδίου περιοχή ανήκει στο Δήμο Πεντέλης.

Κάποια στιγμή αυτοί που ενδιαφέρονται για την πραγματική λύση του θέματος πρέπει να απευθυνθούν αρμοδίως σε Δήμο Πεντέλης, Δασαρχείο και Περιφέρεια Αττικής.

Το οικοσύστημα καταρρακτών Βαλανάρη ανήκει στο Δήμο Πεντέλης και ας σταματήσουν κάποιοι να παραπλανούν τον κόσμο.

Αυτά θα ισχύουν μέχρι να αποφασιστεί η αλλαγή διοικητικών ορίων των δυο γειτονικών Δήμων. Είναι καλό η αλήθεια να γίνει αντιληπτή από όλους.

Τα ορια στην εκτος σχεδιου περιοχη δεν εχουν οριστει ποτε στο παρελθον μεταξυ πρωην κοινοτητας Πικερμιου και παλαιάς κοινοτητας Πεντελης.

Ο δημος ζητησε και πηρε εγγραφο απο το υπουργειο εσωτερικων που το βεβαιωνει και οποιαδηποτε αλλη αναφορα σε Καλλικρατικα ορια που εχει περαστει σε site ειναι αυθαιρετη και δεν εξαιρουνται ουτε και “επισημα”.

Αποτελει σημερα αντικειμενο συζητησης μεταξυ των δυο δημων ο επισημος καθορισμος των οριων μας. Σιγουρα οι εντος σχεδιου περιοχες Ντραφι και Διωνη ανηκουν στο δημο Ρ-Π.
Περαν τουτου ομιχλη

Πιθανοτατα οταν οριστουν θα αποτελεσει η οδος Βεργινας το τελικο μας οριο και τοτε επισημως θα εχουμε και αρμοδιοτητα στο συγκεκριμένο οικοσυστημα.

Σημερα δεν υπαρχει τιποτα επισημο απο εγγραφα παρα αυθαιρετη γραμμη στη μεση του πουθενα που δεν προκυπτει απο κανενα στοιχειο ή πρακτικο επιτροπης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.