5 +1 βιβλία, τροφή για v

Σεπτέμβρης. Ένας μήνας που άλλοι αγαπούν και άλλοι μισούν. Και οι περισσότεροι παίρνουν αποφάσεις.

Μικρότερες ή μεγαλύτερες αποφάσεις για τη ζωή τους. Από μια εγγραφή στο γυμναστήριο μέχρι την αλλαγή δουλειάς, καριέρας, πορείας. Εν καιρώ πανδημίας, όμως, έχει προστεθεί ακόμη ένα βάρος: όλα είναι αβέβαια.

Η ζωή μας είναι ρευστή, μπορεί να αλλάξει ριζικά από τη μια μέρα στην άλλη. Για αυτό πλέον είμαστε βέβαιοι. Το ζήτημα είναι, όμως, πώς να κρατήσουμε τον πυρήνα μας σταθερό, να γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας και να συμφιλιωθούμε μαζί του. Κι έτσι να χαράξουμε το δικό μας μονοπάτι παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια. Να είμαστε ψυχικά υγιείς και ευτυχισμένοι.

Με αφορμή τον μήνα των νέων ξεκινημάτων και των αποφάσεων για αυτοβελτίωση, σας προτείνουμε 5 + 1 βιβλία ψυχολογίας που μας έχουν βοηθήσει σημαντικά και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν και εσάς.

Επιστρέψατε στη δουλειά μετά τις διακοπές και θυμηθήκατε τον συνάδελφο που δεν σας ταιριάζει, αυτόν που σας λέει μια ψυχρή καλημέρα κι εκείνον που δεν συμπαθείτε καθόλου; Μήπως να «γνωριστείτε» από την αρχή; Το Ανάμεσα σε Ηλίθιους του Thomas Erikson μας εξηγεί πως υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι συμπεριφοράς και πώς, αν τους κατανοήσεις, τότε έχεις βρει το κλειδί για την επιτυχημένη επικοινωνία σε κάθε επίπεδο.

Ανακαλύψτε το!

Σας έχει συμβεί ποτέ να προσπαθείτε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα και ξαφνικά, ώρες μετά, να σας έρθει αβίαστα στο μυαλό; Όταν αναλαμβάνει δράση το υποσυνείδητο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Και, όταν μπορείς να συνδεθείς και να επικοινωνήσεις με το υποσυνείδητό σου, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
Το συγκεκριμένο βιβλίο του Dr. Mike Dow, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε και το ηχητικό υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι.

Ανακαλύψτε το!

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο. Ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας.

Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας.

Ανακαλύψτε το!

Ο Tony Robbins, κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Ανακαλύψτε το!

Πρόκειται σίγουρα για ένα βιβλίο διαφορετικό. Ένα βιβλίο που θα το έχετε πάντα ως οδηγό για να το συμβουλεύστε. Η Σχολή των Θεών απαιτεί δουλειά με τον εαυτό σας γιατί σας «αναγκάζει» να κοιτάξετε μέσα σας και με αυτό το μέσα να δουλέψετε. Θέλει να σας δείξει το μονοπάτι που ακολούθησε ένας απλός, συνηθισμένος άνθρωπος, προκειμένου να απομακρύνει από τη σκέψη του μια υπνωτισμένη οπτική για τον κόσμο και μια ερμηνεία της ύπαρξης βασισμένη σε κατηγορίες και μεμψιμοιρία, ώστε να κατορθώσει τελικά να αποδράσει από τον φαύλο κύκλο ενός προδιαγεγραμμένου πεπρωμένου.

Ανακαλύψτε το!

Κάθε μέρα ίσως νιώθουμε δεκάδες φορές να μας κατακλύζει κύμα θυμού ή σύγχυσης και πρέπει να αποφασίζουμε πώς θα αντιδράσουμε. Ένας συνάδελφος στη δουλειά μάς λέει κάτι και απαντάμε κοφτά και απότομα, ή λαμβάνουμε ένα εκνευριστικό μήνυμα και κάνουμε αντεπίθεση χωρίς να σκεφτόμαστε. Αφήνουμε τον θυμό μας να πληγώνει ακόμα και ανθρώπους που αγαπάμε πολύ, τα παιδιά ή τους συντρόφους μας. Μας απογοητεύουν ή λένε κάτι με το οποίο διαφωνούμε, και ξεσπάμε πάνω τους.

Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του, Arun Gandhi

Ανακαλύψτε το!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.