Live το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη: Η Κρήτη αποχαιρετά τον μεγάλο Έλληνα (video)

Στις 13:00 μεταφέρεται στο χωριό του, τον Γαλατά, για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή στο κοιμητήριο του χωριού…

Συνεχής είναι η προσέλευση των πολιτών στη Μητρόπολη Χανίων όπου, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς πλησιάζει προς το τέλος το λαϊκό προσκύνημα.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

Δείτε ΕΔΩ live

Στον Γαλατά θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Στη Μητρόπολη Χανίων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Έξω από τον ναό, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, παλιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, έπαιζε με την κιθάρα τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη.

Επίσης, στον χώρο έξω από τη Μητρόπολη βρίσκονται φοιτητές από όλη την Κρήτη που τραγουδούν τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.