Αυτός είναι ο νέος Τσιόδρας που επιλέγει η κυβέρνηση

Αυτός είναι ο νέος Τσιόδρας που επιλέγει η κυβέρνηση μετά τις αλλαγές που έπονται στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Στο τραπέζι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υιοθέτηση αλλαγών στη δομή της επιτροπής λοιμωξιολόγων, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται εντός των επομένων ημερών.

Οι κυοφορούμενες αλλαγές, οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ενδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες να αφορούν τόσο τα πρόσωπα, όσο και τον αριθμό των μελών.

Βάσει των σεναρίων που εξετάζονται, η επιτροπή πιθανώς θα αποκτήσει ένα πιο ολιγομελές σχήμα -ενδεχομένως επταμελή σύνθεση-, ενώ παράλληλα προωθούνται αλλαγές και στη λειτουργία της, με τα χρονικά διαστήματα των συνεδριάσεών της να αναθεωρούνται.

Η επιτροπή θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα προχωράει σε παρεμβάσεις για την επιβολή μέτρων όταν κρίνεται απαραίτητο.

Ο καθηγητής Ζαούτης

Όπως έγραφε την Τετάρτη η στήλη «Θεωρείο» της «Κ», αν και καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ακούστηκε για αντικαταστάτης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιοποιηθεί, αλλά όχι στον ΕΟΔΥ.

Στο πλάνο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, είναι ο έμπειρος καθηγητής να τεθεί επικεφαλής της υπό σύσταση επιτροπής με ειδίκευση στις λοιμώξεις.

pagenews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.