Αλέξης Κούγιας για συμπλοκή στο Πέραμα – «Aυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους 7 αστυνομικούς»

Τους επτά αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στην αιματηρή καταδίωξη τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου, στο Πέραμα, επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους.

«Πριν λίγες ώρες τους επισκέφτηκα στη ΓΑΔΑ. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία και την ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει με αξιοπρέπεια μέσω της νομικής οδού να τους υπερασπιστεί.

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε ότι θα λάβει αύριο το πρωί τη δικογραφία, προκειμένου να την αναλύσει με τους συνεργάτες του.

«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω ανακριτή και εισαγγελέα για μια δίκαιη απόφαση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή».
«Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής αφορά και τους αστυνομικούς», υπογράμμισε με νόημα.

Μιλώντας στον Alpha, ο Κούγιας δεν παρέλειψε μάλιστα να αποκαλύψει πως υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που δικαιώνουν τους αστυνομικούς.
«Ο 20χρονος έριξε πέντε μοτοσικλέτες και υπήρχε εξαντλημένη επάνοδος να τους ξαναχτυπήσει», ισχυρίστηκε, ενώ έκανε λόγο για «αυτόματη συμπεριφορά» που επέδειξαν και οι επτά, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί και οι επτά να εκτίμησαν λάθος την κατάσταση και να άρχισαν να πυροβολούν», από τη στιγμή που όπως συμπλήρωσε, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και καλά εκπαιδευμένοι.
Καταλήγοντας, ο συνήγορος των αστυνομικών τόνισε ότι είναι «τεράστιο υπερασπιστικό επιχείρημα» ότι όλοι άρχισαν να πυροβολούν συγχρόνως, «κάτι που μαρτυρά ότι κάτι ακραίο συνέβη».

nassosblog.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.