Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου έφτασε στο τέλος της, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για την 37χρονη Έφη Κ.

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, υπήρξε «καταπέλτης» ζητώντας να καταδικαστεί η 37χρονη Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο

Είχε επισημάνει ότι, η 37χρονης δεν ζήτησε πραγματικά συγγνώμη, αλλά η στάση της παραμένει εχθρική προς το θύμα της.

Ο κ. Μαστραντωνάκης, παράλληλα, έκανε λόγο για «σχέδιο εξόντωσης με το βιτριόλι» και «αισθήματα μίσους για την Ιωάννα».

Μάλιστα, στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα συγγενείς της Ιωάννας μέσα και έξω από την αίθουσα είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς, καθώς πρόκειται για μια πρώτη δικαίωση για το θύμα της αποτρόπαιης επίθεσης.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης με τον Σάκη Κεχαγιόγλου να ζητά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Μάλιστα, τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση της κατηγορουμένης δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια και διεκδικεί μόνο το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη. Και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Κατά την αγόρευσή του, ανέπτυξε το σκεπτικό του αιτήματος για μετατροπή της κατηγορίας επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Από την πλευρά του, ένας από τους δικηγόρους της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο Νίκος Αλεξανδρής είχε επισημάνει τις αναλήθειες που ανέφερε η κατηγορούμενη στην απολογία της και έκανε λόγο για σχέδιο επίθεσης πολύ καλά ενορχηστρωμένο.

Κατά την απολογία της, η ίδια η 37χρονη Έφη ανέφερε ότι πήρε την ιδέα για την επίθεση με το βιτριόλι από την τηλεόραση και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν για τον 40χρονο. Όταν άρχιζε την απολογία της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου την είχε καλέσει με ένταση να πει την αλήθεια.

sputniknews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.