Κορονοϊός: Αλλάζει ο τρόπος που θα ανακοινώνονται κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι

Αλλάζει ο τρόπος που θα ανακοινώνονται κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι στην καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ.

Με στόχο να αποτυπώνεται καλύτερα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύουν αλλαγές στην έκθεση του ΕΟΔΥ, με την οποία ανακοινώνονται κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΟΔΥ από τον πρόεδρο, Θεοκλή Ζαούτη, και τον καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παρασκευή, ανακοινώθηκε πως, στο εξής, θα καταγράφεται το ποσοστό των κρουσμάτων των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων.

Πιο αναλυτικά:

Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε από όσους ασθενούν πόσοι πεθαίνουν. Η αλλαγή σε αυτό το δείκτη θα έχει ως εξής: Θα υπολογίζουμε από τους εμβολιασμένους που νόσησαν πόσοι πέθαναν. Με την αλλαγή αυτή θα έχουμε μια σαφή εικόνα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη, η Ελλάδα ακολουθεί τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και καταγράφει ως νεκρούς από Covid όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί, χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ -για παράδειγμα- το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει τους νεκρούς Covid όσους πέθαναν εντός 28 ημερών από τη διάγνωση. Η Ισπανία καταγράφει ως νεκρούς από Covid μόνο όσους πεθαίνουν σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εάν στην Ελλάδα είχαμε το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.