Φουλάρει για την ανακύκλωση ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου! Έπεσαν οι υπογραφές (φωτό)

Με απόλυτη επιτυχία και ευρεία αποδοχή από πλευράς πολιτών ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου υλοποιεί και διευρύνει το πρόγραμμα για τη χωριστή συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων καθώς και ανακυκλώσιμων υλικών από οικιακά απορρίμματα.

Σήμερα Δευτέρα 20-12-2021 υπογράφηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο οι νέες προγραμματικές συμβάσεις για την προμήθεια υλικού ανακύκλωσης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) που είναι ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Το μήνυμα της Περιφέρειας Αττικής: «Η Αττική πρώτη στην ανακύκλωση – Ξεκινάμε! 2022».

Θα ακολουθήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων με τους Δήμους της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, μετά από τις εγκρίσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ για την προμήθεια συνολικά σε όλους τους Δήμους της Αττικής 100 απορριμματοφόρων και επιπλέον 19.000 κάδων εντός του 2022. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για περίπου 1000 γωνίες ανακύκλωσης, με πέντε (5)υλικά συλλογής (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, ρούχα). Ήδη από το πρώτο σκέλος έχουν διατεθεί συνολικά 80 απορριμματοφόρα και 9000 καφέ κάδοι.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με βάση τις νέες προγραμματικές συμβάσεις θα προμηθευτεί ένα καφέ απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι) ενώ έχει ήδη προμηθευτεί ακόμη ένα ανάλογο για τον ίδιο σκοπό. Παράλληλά εκτός από τις γωνίες συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών λειτουργεί και μια κινητή μονάδα με πρόγραμμα επιβράβευσης (THEGREENCITY).

Επιπροσθέτως από την πρώτη φάση του προγράμματος έχει προμηθευτεί συνολικά 161 κάδους εκ των οποίων οι 51 είναι οι καφέ για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοποριακή δράση και πρόγραμμα που αναβαθμίζει το περιβάλλον και οδηγεί στη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων των πολιτών.

Προχωράμε μπροστά, βλέπουμε το μέλλον!

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.