Μαρτυρία: Άφησαν άρρωστο άνθρωπο για 24 ώρες χωρίς οξυγόνο!!!

Το irafina.gr σας μεταφέρει την προσωπική μαρτυρία και τον αγώνα της Κατερίνας Μαθιουδάκη για να μπορέσει κυριολεκτικά να σώσει τον άρρωστο πατέρα της που είναι άτομο με μηχανική υποστήριξη και έμεινε για ώρες χωρίς οξυγόνο.

Διαβάστε τα όσα μας είπε. Τα συμπεράσματα δικά σας…

“Μείναμε χωρίς ρεύμα από τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας ως τις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Από το πρωί της Δευτέρας είχαμε αποκλειστεί από τα χιόνια. Ο μπαμπάς μου είναι άτομο με μηχανική υποστήριξη και ήταν πολύ σημαντικό να ξέρουμε πόσες ωρες θα μείνει χωρίς οξυγόνο.

Το νέο νούμερο της ΔΕΗΔΕ αρχικά μετατόπιζε την ώρα αποκατάστασης. Από 2 το μεσημέρι σε 7 το απόγευμα κλπ.
Από τις 5 και μετά ήταν εξουδετερωμένο. Εντελώς νεκρό. Παίρναμε συνεχώς τρία άτομα και μείναμε χωρίς κινητό (αφού δεν είχαμε ρεύμα να φορτίσουμε).

Χωρίς ανταπόκριση ήταν και όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα για βλάβες της ΔΕΗ.

Μετά τις 7 κάναμε προσπάθεια να τον μετακινήσουμε σε νοσοκομείο. Επικοινώνησα με το 112 που με συνέδεσε με ΕΚΑΒ. Μας είπαν ότι οι αντίστοιχες κλήσεις είναι πάρα πολλές – μπήκαμε σε λίστα προτεραιότητας, αλλά μας εξηγήθηκε ότι δεν πρέπει να έχουμε και πολλές ελπίδες για μεταφορά.

Το πρωί της Τρίτης άρχισαν να βγαίνουν εκχιονιστικά. Ένα πέρασε από τον κεντρικό άξονα της περιοχής (Αγία Κυριακή, Σπάτων), δυο δρόμους πάνω από τον δικό μας.

Την ίδια ώρα επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχο Σπάτων Αντώνη Τούντα εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας του να καθαρίσει τον δρόμο για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε το άτομο με μηχανική υποστήριξη, που είχε μείνει σχεδόν 24 ωρες χωρίς οξυγόνο και χωρίς θεραπεία, με αποτέλεσμα να έχει ήδη παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του.

Επίσης δεν είχαμε πλέον τρόπο να τον κρατήσουμε ζεστό. Η απάντηση ήταν πως το εκχιονιστικό έχει βγει για τους κεντρικούς δρόμους και δεν θα μπει σε στενά!!!”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.