Σοϊλού: «Η Ελλάδα ενεργοποίησε το Λαύριο για Κούρδους τρομοκράτες»

Την Ελλάδα κατηγόρησε την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζοντας ότι ενεργοποίησε ξανά το στρατόπεδο του Λαυρίου για να εκπαιδεύονται Κούρδοι του ΡΚΚ.

«Η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει ξανά το Λαύριο υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και 7-8 μήνες. Έχει ανοιχτεί διάδρομος από την Ελλάδα προς το Ιράκ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Άγκυρα.

Σε κάποιες γειτονικές χώρες αρέσουν τα μπερδέματα

«Η Ελλάδα επανεργοποίησε το τρομοκρατικό στρατόπεδο. Αν δεν είχαν ενεργοποιήσει το στρατόπεδο, η συμμετοχή φέτος θα ήταν μικρότερη», ανέφερε. «Υπάρχουν κάποιες γειτονικές χώρες που τους αρέσουν τα μπερδέματα, όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου η ταμπέλα γράφει Ηνωμένα Έθνη, η Ελλάδα το έχει ενεργοποιήσει ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Όταν το PKK αποδυναμώθηκε στην ύπαιθρο, διέταξε ανάληψη δράσης στις πόλεις», δήλωσε, εξηγώντας ότι το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή μεταφέροντας τρομοκράτες μέσω Ελλάδας-Ιράκ. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι έχουν ενημερώσει και την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

«Το ΡΚΚ μετέφερε τρομοκράτες στο Λαύριο κι έπειτα από το στρατόπεδο του Λαυρίου το PKK μετέφερε τρομοκράτες στο Ιράκ, ή πιο σωστά ανθρώπους που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες και γνωρίζουμε ένα ένα τα ονόματά τους», είπε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.