Πόλεμος στην Ουκρανία: Εισέβαλαν στο Χάρκοβο οι ρωσικές δυνάμεις- Ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τη Χερσώνα

Συνεχίζεται για έβδομο 24ωρο και με μεγαλύτερη σφοδρότητα, η ρωσική πολιορκία πόλεων της Ουκρανίας, με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε Χάρκοβο, Κίεβο,Μαριούπολη και Ζιτόμιρ.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Οι αρχές της πόλης έχουν επισημάνει ότι ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και το κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών Πάβελ Ζεφερνάκερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εισήλθε στην Πολωνία μειώθηκε ελαφρά χθες Τρίτη στους 98.000, από περισσότερους από 100.000 τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας προετοιμάζονται να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρουν μία μέση οδό ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για κατάπαυση του πυρός.

Οι προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη (2/3) , είναι χαμηλές αφού η Μόσχα δεν δείχνει καμία διάθεση για υποχώρηση.

news.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.