Προβάδισμα του Τραμπ – NYT: 95% να είναι ο νικητής

Κοντά στο Λευκό Οίκο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις κρίσιμες πολιτείες της Φλόριντα και του Οχάιο: Η πρώτη θεωρείται κλειδί για την ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ και η δεύτερη κατά παράδοση (από το 1964) αναδεικνύει πρώτον αυτόν που κερδίζει τελικά την προεδρική κούρσα.

Ο Τραμπ έχει το προβάδισμα και στο Ουισκόνσιν, πολιτεία την οποία αν δεν κερδίσει η Κλίντον, πιστεύεται ότι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών μαζί με την Πενσυλβάνια και το Μίσιγκαν.

Προς το παρόν ο Τραμπ προηγείται στους εκλέκτορες με 244-209. Για να κερδίσει πρέπει να φτάσει στους 270 εκλέκτορες.

Στις 6 το πρωί της Τετάρτης οι New York Times έδιναν παράσταση νίκης» 95% στον Τραμπ, ενώ στην έναρξη της εκλογικής βραδιάς το ποσοστό ήταν 84% υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Οι ομάδες στοιχηματισμού βλέπουν τώρα… Τραμπ

Η online πλατφόρμα συναλλαγών Predictit και η εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power δείχνουν στροφή 180 μοιρών για την τύχη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι πιθανότητές του να μπει στον Λευκό Οίκο εκτινάσσονται στα ύψη.

Η Paddy Power δίνει τώρα πιθανότητες 83,3% να κερδίσει ο Τραμπ και 22,2% να κερδίσει η Κλίντον. Η ιρλανδική εταιρεία στοιχημάτων θα χάσει 4 εκατ. δολάρια αν κερδίσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάντων, με τον εκπρόσωπό της να σχολιάζει πως η δραματική αυτή στροφή στις πιθανότητες θυμίζει αυτό που είδε στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Predictit οι πιθανότητες της Κλίντον να κερδίσει στις εκλογές έχουν κάνει βουτιά μεγαλύτερη των 50 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με χθες το πρωί, στο 25%, ενώ του Τραμπ αυξήθηκαν κατά περισσότερες από 40 ποσοστιαίες μονάδες στο περίπου 65%.

Μήνυμα της Χίλαρι στο Twitter

Πριν από λίγη ώρα η υποψήφια των Δημοκρατικών έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, απευθυνόμενη στα μέλη της προεκλογικής της καμπάνιας:

«Αυτή η ομάδα έχει τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είναι υπερήφανη. Ότι κι αν συμβεί απόψε, σας ευχαριστώ για όλα», έγραψε η Χίλαρι στο μήνυμα.

Βουτιά στις αγορές

Το ενδεχόμενο της επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ωθεί σε πτώση τις ασιατικές αγορές, την ώρα που η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος του Μεξικού, του πέσο, υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 10% και πλέον.

Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο κατέγραφε πριν από λίγο πτώση 382,48 μονάδων (-2,23%), στις 17.788,90 μονάδες.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης αντιθέτως κατέγραφε αλματώδη άνοδο κατά 2,9% στα 1.311,80 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την έναρξη ροής των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καλύτερα αποτελέσματα, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.

Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 2,8% στα 43,70 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση έως και 800 μονάδες σημειώνουν τα futures του Dow Jones. Στο limit down με πτώση 5% τα futures του Nasdaq.

Ισχυρές πιέσεις καταγράφουν και τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX στη Φρανκφούρτη και τον FTSE 100 να καταγράφουν ισχυρές απώλειες 5%.

Πηγή: flash96.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.