Νίκη Κεραμέως για Σαϊντού Καμαρά: Ενισχύσαμε τον φάκελό του – Περιμένουμε την απόφαση

Θέση για την υπόθεση του πρόσφυγα, Σαϊντού Καμαρά, πήρε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας το Σάββατο (26/03) πως ο φάκελός του έχει ενισχυθεί με υλικό αναφορικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον και αναμένεται η απόφαση της Αρχής Προσφύγων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στο Τwitter, η Νίκη Κεραμέως έγραψε: «Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο διευθυντής, οι καθηγητές, οι συμμαθητές του και το Υπουργείο Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε ως ασυνόδευτος ανήλικος στην Ελλάδα, πριν από τρία χρόνια, από τη Γουινέα, και -μέχρι στιγμής- αναμένεται να απελαθεί, καθώς κλείνει τα 18 του χρόνια.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Νικόλας Κακλαμάνος, δήλωσε την Πέμπτη (24/03) στην ΕΡΤ: «Ο Σαϊντού ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας. Πήγε στη Σενεγάλη, στην Τουρκία, στην Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές και έφτασε εδώ, στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στον Δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει τον μαθητή του. Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας».

Ο Σαϊντού Καμαρά, πάντως, ως αριστούχος μαθητής παρήλασε κατά τη χθεσινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, έχοντας τους συμμαθητές στο πλευρό του.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.