Στο Κορωπί η Γενική Συνέλευση Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών

Σε μία πολύ σημαντική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Πωλητών των Περιφερειακών Λαϊκών Αγορών της Αττικής, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Μαΐου 2022 στο Κορωπί, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, καθώς στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε τη σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου Λαϊκών Αγορών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μια απόφαση που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα.

Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας παραβρέθηκαν επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο Αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Σ. Μελάς, ο Διευθυντής των Λαϊκών Αγορών Χ. Πασβαντίδης και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτος.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων τόνισε: «Στην Περιφέρεια Αττικής είμαστε μία ομάδα που δεν αρκούμαστε απλώς στο καλό των λαϊκών αγορών αλλά, όπως σε κάθε άλλο τομέα ευθύνης μας, διεκδικούμε το καλύτερο. Πριν ακόμα ψηφιστεί ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές, θέσαμε στη βάση του διαλόγου τη σύσταση ενός νέου Νομικού Προσώπου. Σήμερα πλέον εκείνο το όραμα παίρνει σάρκα και οστά, δίνοντάς μας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στις λαϊκές αγορές που στηρίζουν διαχρονικά όλους τους καταναλωτές κυρίως όμως τους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».
Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός αφού ο νέος Νόμος σε συνδυασμό με την επικείμενη σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου για τις λαϊκές αγορές έρχονται από κοινού να διορθώσουν στρεβλώσεις και διαχρονικές παθογένειες, αποκαθιστώντας αδικίες και «νοικοκυρεύοντας» τις λαϊκές αγορές προς όφελος πρωτίστως των καταναλωτών αλλά και των Επαγγελματιών και Παραγωγών των Λαϊκών Αγορών, ενός κλάδου του οποίου η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη και ευημερία κρίνεται άκρως σημαντική για την γενικότερη οικονομία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έξω από το χώρο που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση βρισκόταν ένα από τα κινητά πράσινα οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», όπου ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη πραγματοποιούσαν ενημέρωση για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τις δυνατότητες ανταποδοτικότητας των πολιτών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.