Επίθεση Σοϊλού κατά της Ελλάδας για “εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ στο Λαύριο”

Το θέμα του Λαυρίου και των “τρομοκρατών” είχε μείνει… παραπονεμένο από όλα τα θέματα με τα οποία επιλέγουν οι Τούρκοι να ανεβάσουν το θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, μπήκε και αυτός στον χορό των επιθέσεων για να διατρανώσει τη στήριξή του προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιτέθηκε ξανά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι “εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο”

Σε νέα ανάρτησή του χθες Τετάρτη στο Twitter έγραψε:

“Το Δυτικό Μέτωπο όπως το ξέρετε
Πορεία του PKK από το Λαύριο προς την Αθήνα

Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα
Αυτό είναι το μαζί;
Εκπαίδευση τρομοκρατών PKK/PYD στο Στρατόπεδο Λαυρίου
Προστασία στην τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν
Παρά τα όσα λέμε, υπάρχει επιμονή.

Και γείτονες
Και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ
Και υποστηρικτής της τρομοκρατίας
Ομορφη Δύση”, έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Σε βίντεο που παραθέτει στο tweet του αναπαράγει δήλωσή του από τις 17/02 στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Υπάρχουν χώρες γύρω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ανακατωσούρα, με πρώτη την Ελλάδα
Για παράδειγμα, στο στρατόπεδο του Λαυρίου, που φέρει το σήμα των Ηνωμένων Εθνών, εδώ και περίπου 7-8 μήνες, η Ελλάδα ενεργοποιείται ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK”.

 

Τότε ο Σοϊλού είχε παραδεχτεί ανοιχτά ότι η Τουρκία έστειλε “χιλιάδες” τρομοκράτες του ISIS στη Δύση: “Έχουμε στείλει χιλιάδες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (ISIS) στη Δύση επειδή τα μετέφεραν σε ζώνες συγκρούσεων”, είπε ο Σοϊλού. “Είναι εταίροι στη διακίνηση ναρκωτικών, μεταναστών και λαθρεμπορίου πετρελαίου”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ομιλία του.

Στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας: “Υπάρχουν επίσης γειτονικές χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω πολυπλοκότητα (του μεταναστευτικού), όπως η Ελλάδα. Για παράδειγμα, το στρατόπεδο του Λαυρίου, του οποίου το σήμα είναι τα Ηνωμένα Έθνη, έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες. Το PKK έδωσε οδηγίες για την ικανότητα ανάληψης δράσης στις πόλεις, όταν θα εξασθενούσε στην ύπαιθρο. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθεί να το διευθύνει ο Μουράτ Καραγιλάν”.

Λέγοντας ότι “το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή που θα μεταφέρει τρομοκράτες από της Ελλάδα στο Ιρακ”, ο Σ. Σοϊλού προσέθεσε: “Τα συμπεράσματά μας είναι ότι υπάρχουν οδηγίες από το Λαύριο για τις ενεργειες που εντόπισαν οι υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλειας μας, αλλα και για τις ενέργειες που πιάσαμε και αποτρέψαμε, ειδικά στο πλαίσιο των ενεργειών των YPG” (σ.σ. Μονάδες Προστασίας του Λαού, ένοπλος βραχίονας του PYD, αδελφού κόμματος του PKK στη Συρία).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών και τόνισε: “Όσα αναφέρονται στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις”.’

Όμως ο Ερντογάν μερικές μέρες μετά πήρε τη σκυτάλη. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα μέλη του PKK χρησιμοποιούν ενεργά τον προσφυγικό καταυλισμό του Λαυρίου στην Ελλάδα για τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση νέων τρομοκρατών πριν τους αναπτύξουν στο βόρειο Ιράκ: “Επί 7-8 μήνες, υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ”.

Και σε αυτή τη δήλωση ο κ. Θεοδωρικάκος είχε απαντήσει: “Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.