“Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού”, τη Δευτέρα στην Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

Η λέσχη μας με την ταινία της Δευτέρας 27 Ιουνίου στις 21:00, θα προβάλλει μια διασκεδαστική ιστορία εγκλήματος (2001) που διαδραματίζεται το 1939 με ωραία ατμόσφαιρα και χρώματα και το γνωστό εκκεντρικό χιούμορ του Γούντι Άλεν. Αν δεν έχετε δει την ταινία, θα αναρωτιέστε ίσως τι είναι αυτός ο Πράσινος Σκορπιός… Λοιπόν, ο τίτλος όπως θα καταλάβετε, μικρή σημασία έχει. Αν σας αρέσουν οι κόντρες μεταξύ ανδρών και γυναικών, θα τη λατρέψετε καθώς ο Άλεν και η Έλεν Χαντ ανταλλάσσουν έξυπνες ατάκες πέρα δώθε με ρυθμό που θύμιζε παλιά ταινία των Αδελφών Μαρξ. Οι περισσότερες από τις ατάκες είναι πραγματικά απολαυστικές – ειδικά του Άλεν, μιας και είναι ο τύπος της ταινίας φτιαγμένος στα μέτρα του.

——————————————————
Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού
(The Curse of the Jade Scorpion)
——————————————————
Διάρκεια: 103’

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Παίζουν:
Γούντι Άλεν
Έλεν Χάντ
Νταν Ακρόιντ
Σαρλίζ Θερόν
Γουάλας Σον
Ελίζαμπεθ Μπέρκλει

ΣΥΝΟΨΗ:

Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας, ο Μπριγκς (Γούντι Άλεν) συνδυάζει την ικανότητά του να σκέφτεται όπως οι εγκληματίες και τις διασυνδέσεις του για να επιλύει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ωστόσο δεν μπορεί να κατακτήσει την συνάδελφό του Μπέτυ Αν Φιτζέραλντ (Έλεν Χαντ) γιατί εκείνη ήδη βρίσκεται σε σχέση με τον παντρεμένο εργοδότη της τον Βόλταν (Νταν Ακρόιντ).

Μια βραδιά, όμως, σε καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού από έναν απατεώνα μάγο, ο οποίος τους κάνει να ερωτευτούν και χρησιμοποιεί τον διάσημο ντετέκτιβ ως δράστη σε υποθέσεις που αργότερα θα τις αναλάβει για να τις επιλύσει…Σύντομα αφού όλα τα στοιχεία θα δείχνουν τον Μπριγκς ως ένοχο, η αστυνομία θα βγάλει ένταλμα για την σύλληψή του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.